Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sözleşmeliye kadro düzenlemesi son durum: 2022 Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek ve kimleri kapsayacak?
        1

        Yıl sonuna az bir süre kala sözleşmeliye kadro çalışmaları toplantı tarihi ve kapsamı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Vedat Bilgin'in kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro açıklaması sonrasında sözleşmeli personele ne zaman kadro verileceğine ilişkin merak edilenleri haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

        2

        "ÇALIŞMAYI BİTİRMEK ÜZERİYİZ"

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro ile ilgili olarak "Düzenleme ile ilgili bu hafta son bir toplantı yapacağız. Çalışmamız son şeklini alacak. Kapsamda sadece 4B'liler olacak" ifadelerini kullandı.

        3

        SÖZLEŞMELİYE KADRO TASLAĞI ŞEKİLLENİYOR!

        Kamuda sözleşmeli olarak çalışan 600 bin personerli kapsayacak düzenlemeyle ilgili sona gelindi. Teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra hazırlanan iki taslak metinle ilgili karar verilecek.

        Memur-Sen yönetimi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Sözleşmeliye kadro raporlarının sunulacağı öğrenildi.

        4

        BİLGİN'DEN SÖZLEŞMELİ PERSONEL AÇIKLAMASI

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

        "Düzenleme ile ilgili bu hafta son bir toplantı yapacağız. Çalışmamız son şeklini alacak. Kapsamda sadece 4B'liler olacak"

        5

        BİLGİN'DEN SÖZLEŞMELİ PERSONEL AÇIKLAMASI

        Bilgin konuyla ilgili daha önce, "Sözleşmeli personel meselesi, basında yer aldı. O doğru değil, Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Hazırlığımızı yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız." demişti.

        6

        SÖZLEŞMELİYE KADRO MÜJDESİ!

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde sözleşmeliye kadro taslağı ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Mevsimlik işçilere ve taşerona kadro verilmesinin gündemlerinde olduğunu belirten Bakan Bilgin, "Bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansır." demişti.

        7

        SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN GELECEK?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İlk ele alacağımız dosyadır. İsteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda bakanlık bünyesinde özel ekip oluşturulmuştu. Kamuda bulunan 600 bin sözleşmeli personel için çalışmanın Kasım ayında Meclis'in gündemine gelmesi bekleniyor.

        8

        Sözleşmeli kamu personellerinin kadroya geçirilmesi gündemin ilk sıralarından yer alıyor. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den önemli açıklamalar gelirken gözler bugünkü Kabine Toplantısı'na çevrildi. Bugünkü Kabine Toplantısı'nda sözleşmeli personellerin kadroya geçmesiyle ilgili olası düzenlemeler konuşulacak.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ