Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sosyal medyada tepki çeken paylaşım

        Hukukalanında vatandaşların sorularına yanıt veren internet sitesine'DeryaA.' rumuzlu kullanıcının, 'Nafaka ve mal paylaşımı hakkında birkaç soru' başlığıyla yönelttiği sorular, okuyanları şaşkına çevirdi.

        DeryaA. eşiyle Temmuz 2018'de evlendiğini, çocuklarının olmadığını, eşiyleanlaşamayacağınıanlayıp boşanmak istediğinianlatıp,'Şimdiavukatlara ve bu işe bilenlere birkaç sorum olacak' diyerek, şu soruları sıraladı:

        "BU PARAYI EN ERKEN NE ZAMAN ALABİLİRİM?"

        "Kocam 4 bin TL maaşalıyor, bu paranın enaz yarısını nafaka olarakalmak istiyorum, bu mümkün mü? Düğünde takılanaltınlar duruyor ve 60 bin TL ediyor, bualtınların hepsinin benim hakkım olduğunu düşünüyorum. 'Ayrıca düğünde takılanaltınlar kadınındır' diye kanun var. Hiç çalışmadığım için boşanma davası ile birlikte tazminat davasıaçmak istiyorum, en fazla ne kadar maddi tazminat davasıaçabilir ve bu parayı ne zamanalabilirim? Evlenirken ortalama 5 bin TL çeyiz parası harcadım, bu harcadığım parayı,ailemin yatak odasına ödediği parayı, faizi ile kocamın geri ödemesini istiyorum, bu mümkün mü?Kocam evlenmeden önce biriktirdiği ve kendiailesinin yardımı ile evlendikten sonra 85 bin TL değerinde birarabaaldı. Mal paylaşımı kanunu ile buarabanın yarı parası benim hakkım. Bu parayı en erken ne zamanalabilirim?"

        HEMCİNSLERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

        DeryaA.'nın sorularına çoğunluğu kadın pek çok internet kullanıcısı büyük tepki gösterdi. İcra memuru benzetmesi de yapılanDeryaA. sosyal medyada en çok tartışılan isimlerarasına girdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ