Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Sözleşmeliye kadro çalışmasında sona gelindi! 2022 Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek, kimler kadroya alınacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Bir süredir gündemde yer alan sözleşmeliye kadro getirilmesi hakkında çalışmalar sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin, bu çalışmaların kimleri kapsayacağını da belirtti. Peki, sözleşmeli personele ne zaman kadro gelecek? Çalışmalarda son durum nedir ve kimler kadroya geçebilecek? İşte, detaylar...

        2

        BAKAN BİLGİN ÇALIŞMA İÇİN TARİH VERDİ

        Sözleşmeliye kadro getirilmesi konusunda bir süredir çalışmalar sürüyordu. Konu hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz." demişti.

        3

        BAKAN BİLGİN DAHA ÖNCE NE SÖYLEMİŞTİ?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro ile ilgili olarak "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz." dedi. Bu açıklamaya göre Kasım ayı sonuna kadar çalışmanın tamamlanması bekleniyor.

        4

        4A ve 4B'Lİ PERSONELLER KADROLU OLACAK MI?

        Sözleşmeli personelin, kadroya alınacağına dair açıklamalarda bulunan Bilgin, aynı zamanda 4A ve 4B çalışanları için de bir açıklamada bulundu.

        Bakan Bilgin yaptığı açıklamada çalışmanın sadece 4B'lileri kapsayacağını söyledi. Buna göre 4A'lı çalışanların kadroya girişiyle ilgili bir çalışma olmayacak.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ