Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde Bakan Bilgin'den yeni açıklama! Tarih belli oldu! 2022 Sözleşmeliye kadro nedir, ne zaman gelecek ve şartları nelerdir? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sözleşmeliye kadro gelir mi sorusu günün en çok aranan konuları arasında yer aldı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz." ifadelerini kullandı. Peki Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor, şartları neler? İşte detaylar...

        2

        TARİH BELLİ OLDU!

        Konuyla ilgili çalışmanın tamamlandığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz" dedi.

        3

        BAKAN BİLGİN DAHA ÖNCE NE SÖYLEMİŞTİ?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro ile ilgili olarak "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz." dedi. Bu açıklamaya göre Kasım ayı sonuna kadar çalışmanın tamamlanması bekleniyor.

        4A ve 4B'Lİ PERSONELLER KADROLU OLACAK MI?

        Bakan Bilgin yaptığı açıklamada çalışmanın sadece 4B'lileri kapsayacağını söyledi. Buna göre 4A'lı çalışanların kadroya girişiyle ilgili bir çalışma olmayacak.