Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Spor yazarları, Galatasaray - Başakşehir maçı için ne dedi? - Galatasaray Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Galatasaray'ın şampiyon olacağını tahmin ediyordum çünkü bizim ligimizin aslen başladığı son 8 haftayı nasıl oynaması gerektiğini bilen bir ekipçe yönetiliyordu. Tahmin ediyordum çünkü bilhassa baskının iyice arttığı son 5-6 haftayı her anlamıyla oynamayı bilen bir camiaydılar.

        2

        Tahmin ediyordum çünkü Abdullah Avcı bir final hocası değil. Başakşehir de müthiş bir sezon geçirmesine rağmen son 5-6 haftalık o baskıyı kaldıramayacaktı.

        3

        Sonuçta devre arasından bu yana "G.Saray şampiyon olur" diyen bir yazar/yorumcu olarak 24. şampiyonluğunu kutlarım. (22'si 1959'dan sonrası. 59'dan öncesinde 1 Galatasaray şampiyonluğu var, 1 Güneşspor şampiyonluğunu da sayıyorum)

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Galatasaray stresten aksiyon çıkardı, Başakşehir ise uyuşukluk. 7 hafta öncenin 8 puan öndeki takımı değil dağılmış düşmeyi garantilemiş bir takım gibiydi Başakşehir.

        5

        Bunun fiziksel durumla, yaşlılıkla bir alakası yok. Bu tamamen mental. İşin ilginç tarafı 0-1’den sonra Başakşehir’in mental üstünlüğü tamamen Galatasaray’a verişi.

        6

        2. bölge penceresine çok rahat sarktılar. Başakşehir’in Luyindama’ya yönlendirme çabası Fernando, Donk ve Belhanda’nın ekstra pas istasyonu oluşuyla kolayca çözüldü Galatasaray çok rahat çıktı baskıdan. Başakşehir gömüldü. Açık konuşmak lazım maç 0-1’ken Galatasaray’ın kazanacağı belliydi.

        7

        ERMAN TOROĞLU: Galatasaray'ı üç olay şampiyon yaptı. 1- İstanbul'da oynanan Galatasaray- Konyaspor maçında VAR ve hakem faciası yaşandı. Ve o meşhur bildiri yayımlandı. Peki bu bildiriyi yayımlayanlar kimlerdi? Başakşehir Başkanı, Beşiktaş Başkanı ve Fenerbahçe Başkanı… Bu filmin başlangıcı, o gündür.

        8

        2- Galatasaray kongresi… Galatasaray Başkanı'nı "Sen hırsız değilsin, namuslu bir adamsın. Galatasaray'ın paralarını iyi harcadın" dediler. Sonra bizim dediklerimizi yapmadın deyip idari olarak ibra etmediler ve Galatasaraylı futbolcular çok etkilendi.

        9

        3- Digiturk'ün 'Yılın Enleri'ni seçmesi oldu. Ne Trabzonspor'dan ne de Galatasaray'dan tek futbolcu vardı. Bu da onları hırslandırdı. Sonunda da bu şampiyonluk geldi. Abdullah Avcı sakın bahane bulmasın. 'Galatasaray Canavarı'nı yaratan maalesef kendisi oldu.

        10

        AHMET ÇAKAR: Galatasaray daha birkaç ay öncesine kadar 8 puan gerideydi ve müthiş bir çıkış yakalayarak pek tabii buna Başakşehir'in de anlamsız ve tuhaf kayıpları eklenince şampiyonluğu dün gece yakalayacak duruma getirdiler ve çatır çatır aldılar. Söylenecek hiçbir şey yok. Ne hakem ne kenar baskısı ne başka bir şey.

        11

        Dün gecenin kahramanı böyle maçlar sonrası başrol oyuncusu olan hakemlerdir.. Ama dedik ya dün gecenin kahramanı Cüneyt Çakır'dı. Harika ama tek kelimeyle kusursuz bir maç yönetti. VAR yardımıyla birinci golü Diagne'nin elle oynaması nedeniyle, diğer golü de yine VAR yardımıyla ofsayt olduğu için iptal etti..

        12

        UĞUR MELEKE: Galatasaray’a ligin ikinci yarısında namağlup 40 puanı getiren unsurların başına sanırım şunu da yazmak lazım: Ligde, kaleciler dışında üç tane 1,90 üstü adamı (Luyindama, Donk ve Diagne’yi) ilk 11’de kullanan tek takım Galatasaray. Bu da havada olağanüstü bir üstünlük getirdi Galatasaray'a.

        13

        LEVENT TÜZEMEN: Harry Kewell Galatasaray'da oynarken tarihe geçen şu sözü söylemişti: "Futbol Türkiye'de G.Saray'a karşı oynanan bir oyundur". G.Saray bu sezon, rakiplerinin başarılı olmaması için yarattığı algı operasyonuna rağmen tarihinin en önemli şampiyonluğuna imza attı.

        14

        22'nci bu anlamlı ve kıymetli şampiyonluk rakiplerinin moralini bozacağı gibi G.Saray'ı da kara geçirdiği için bu ortamda ciddi biri ekonomik destek sağlayacaktır. Emeği geçen herkesin eline ve yüreğine sağlık.

        15

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Terim, bu sene de 2 kupayı birden kazanarak teknik direktörlük başarısına bir yenisini daha ekledi. Galatasaray'ı şampiyonluğu için kutluyorum.

        16

        Şampiyonlukta en önemli oyuncular kim derseniz, Muslera ve Feghouli derim. Dün gece Abdullah Avcı'nın hatası bana göre, Kudryashov'u Attamah'a tercih etmesiydi.

        17

        CEM DİZDAR: Galatasaray son haftalarda reaksiyon yitimine uğrayan Başakşehir’e karşı ardı ardına gollere başladı. İkisi VAR’dan döndüyse de üçüncüsü sayıldı. Sonrasında ‘futbol içi gerilimler’ ve GALATASARAY bir kez daha ŞAMPİYON.

        18

        ŞANSAN BÜYÜKA: Fatih Terim’e kızabilirsiniz, tavırlarına, üslubuna tepki duyabilirsiniz... Ama hakkını teslim etmeliyiz... Eğer Fatih Terim gibi bir hocanız varsa, yarışa bir adım değil, birkaç adım önde başlıyorsunuz...

        19

        İşte sonuç... Maç sonu seyirci söyledi: Yaz tahtaya bir daha... Galatasaray‘ın tarihe yazılan 22. şampiyonluğu bu... Yürekten kutluyoruz...

        20

        Bırakın 32 haftada olan biteni... Şu maç bile Galatasaray’ın şampiyonluğu Başakşehir’e oranla çok daha fazla hak ettiğini açıkça ortaya koydu... Galatasaray‘ın bir kupa finalini, bir şampiyonluk maçını kaybettiğini hiç hatırlamıyorum...

        21
        22
        23
        24

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ