Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Spor yazarları, Galatasaray - Denizlispor maçını kaleme aldı - Galatasaray Haberleri
        1

        AHMET ÇAKAR: ADETA TARİH YAZILIYOR

        Türk futbol tarihinin en heyecanlı, en garip ligine tanıklık ediyoruz. Adeta bir tarih yazılıyor. Birkaç hafta önce asla şampiyon olamaz dediğimiz Galatasaray, birkaç gol fazla atıp kazandığında şampiyon olacak. 7-8 hafta önce Beşiktaş bitirdi bu işi dediğimizde, şu anda şansı ancak yüzde 51. Peki kim şampiyon olacak? İşte bu sorunun cevabı çok zor. İddia ediyorum, tüm bu hafta benim de hakemlik yaptığım yıllar olan Zalad'lı yıllar konuşulacak. (SABAH)

        2

        ŞANSAL BÜYÜKA: MUCİZEYE YARIM ADIM

        Türkiye, Beşiktaş‘ı şampiyon ilan etmişti. Haksız da değildi. Ama Fatih Terim‘in, “Biz bitti demeden bitmez” alışkanlığı güncelliğini korudu. Fatih Hoca, umudun “entübe hasta” kadar az olduğu dönemlerde bile “bitti” demedi. Demek ki bir bildiği vardı, pes etmedi. Kendi adıma söyleyeyim, “% 90 Beşiktaş, % 10 mucize” diye yazıp söyleyenlerden biriyim.

        3

        Üstelik Galatasaray kendi sahasında Malatya ile oynayacak. Düşme tehlikesinden kurtulan, ununu eleyip eleğini asan, rahatına ve huzuruna kavuşan Malatya ile... O zaman mucizeye yarım adım var. Sadece yarım adım... Kabul edelim ki, dün akşam alınan sonuçlar, Galatasaray takımına şampiyon olsun diye, bir Galatasaraylının bile yapamayacağı büyüklükte ikramlar oldu. Hakem Galip Bitigen 3 penaltı kararında da haklı... VAR, hakemin iptal ettiği golü verdirmekte haklı... Genç Emirhan, üçüncü penaltıda Onyekuru‘nun ayaklarına sarılıp penaltı yapıyor, sonra hakeme “Ne yaptım?” diye itiraz ediyor. Bırakın, bu yaşta bu işlere başlamayın.

        4

        Son haftaya girerken Beşiktaş lider ama ipler Galatasaray‘ın eline geçmiş gibi... Galatasaray mucizeyi gerçeğe dönüştürmeye yarım adım kalmışken bu fırsatı ve şansı tepmez. Malatya‘yı “ham” yapar. Farkı arar ve büyük ihtimal yakalar. Fatih Hoca başka ihtimale izin vermez. Beşiktaş‘ın son maça önde girdiği maratonda ipi Galatasaray göğüsler gibi görünüyor. (MİLLİYET)

        5

        ERMAN TOROĞLU: SERGEN YALÇIN DÜMENİ FATİH TERİM'E KAPTIRDI

        Uzun yıllardır bu tarz bir şampiyonluk yarışı görmedim. Belki bir mucize olacak ve Galatasaray şampiyon olacak ki o mucizeye yakın anda sarı-kırmızılılar. Sergen'in bu kadroyla buralara gelmesi bile büyük başarı. Oyunun ilerleyen dakikalarında oyuna sokacak, ilk 11'de oynayan, girdiği zaman da çıkanı hissettirmeyen oyuncusu kenarda yok. Ama G.Saray yedek kulübesi ile F.Bahçe'de tonla oyuncu var. Her şey teknik adamdan beklenmez. Saha içinde de lider olacak ve böyle bir maçta 38'lik Atiba bence çok arandı. Eğer Galatasaray şampiyon olursa Beşiktaş altın tepside Galatasaray'a şampiyonluğu sunmuş olacak.

        6

        "ÜÇ MAÇTA DA BÜYÜK HATA YOK"

        "Şöyle genele baktığımızda 3 hakem için de çok büyük hata yok gibi geldi bana. Dün akşamki 90 dakikaların sonuna kadar lig şampiyonluğu gemisinin kaptanı Sergen'di, tayfaları Beşiktaşlı oyuncular. Dünkü 90'lardan sonra bu sefer geminin idaresi kaptan Fatih Terim'in eline geçti, onun da tayfaları idareyi ele aldılar" (SABAH)

        7

        "YÖNETİM KARIŞINCA ŞAMPİYONLUK GELİYOR"

        "Fatih Terim boğazdan denize düşse Beylerbeyi'nden elinde 2'de lüfer tutarak kıyıya çıkar. Gene öyle olacak herhalde. Galatasaray ne zaman karışsa takım şampiyonluğa gidiyor. Galatasaray şampiyon olursa bir kısmı başkana da yazar. Başkan futbolcuyu konuşur mu dediniz ama demek ki kimse konuşmamış. Keşke bu maçı gençlerle kazansaydık dedi diye hatalı oldu" (ASPOR)

        8

        LEVENT TÜZEMEN: ŞAPKADAN DİNOZOR ÇIKTI!

        Galatasaray'ın küme düşmüş Denizli'ye karşı farklı kazanacağını düşünüyordum. Ancak Beşiktaş'ın ve Fenerbahçe'nin evinde kaybedecekleri aklımın ucundan bile geçmedi. Öyle bir gece yaşadık ki, şapkadan tavşan değil, adeta dinozor çıktı. G.Saray bir anda şampiyonluk şansını eline geçirdi. Denizli'de G.Saraylı oyunculara baktığımda oyun olarak Beşiktaş maçındaki gibi ciddiyette değillerdi. Üç penaltı oldu, topun başına üç ayrı kişi geçti. Emre Akbaba'nın penaltı atması tamamen fanteziydi. Denizli golünü atınca Fatih Terim hemen değişikliğe gitti. Doğru hamlelerle ciddiyeti yüksek oyuncuları oyuna aldı. Skorun farka taşınmasını sağladı.

        9

        Şampiyonluk tecrübe, birikim ve sakinlik ister. Üç takımın hocasına baktığımız zaman en tecrübelisi Fatih Terim. Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli oyuncular da hocaları da stresi kaldıramadı. Ben G.Saraylı oyuncuların ve Fatih Terim'in bu mucizeyi, geri çevirmeyeceklerini Malatya'yı farklı yenmeleri için sahaya çıkacaklarını düşünüyorum. G.Saray'a herhalde krizler yarıyor. Seçim öncesi kimin başkan olacağı belli değil. Belki Mustafa Cengiz, G.Saray şampiyon olursa adaylığını bile koyabilir. Gelecek adaylar ne vadedecekler ki... Üç şampiyonluk yaşamış bir başkan olarak Mustafa Cengiz, G.Saray tarihine geçer. (SABAH)

        10

        OSMAN ŞENHER: KALBİ OLAN İZLEMESİN

        Benim anlayamadığım, iki hafta üst üste neden bu takım aynı futbolu oynayamıyor? Geçen haftanın kahramanı Taylan ayağındaki topu kaptırıyor, Galatasaray gol yiyor. Yedlin’e bakıyorsun, en ufak bir katkısı yok. Saracchi ayakta sallanıyor, bilhassa hücum anlamında arkadaşlarına katkı veremiyor. Artık yapacak bir şey yok, sevabı ve günahıyla bu sezon böyle geçecek. En önemlisi, Denizlispor karşısında dün akşam takım biraz daha istekli olsa, gol sayısını artırabilseler şampiyonluk için daha da umutla bakacaklardı.

        11

        Evet yine bu şans var; haftaya kendi sahasında Yeni Malatyaspor ile oynayacak. Beşiktaş ise Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak. Şimdi Galatasaray’ın son karşılaşmada alacağı skor, attığı gol sayısı bu sezonun şampiyonunu tayin edecek. Aradaki üç gollük averaj kapanır mı, bilmiyorum. Tabii aynı şans Beşiktaş için de var. Göztepe karşısında onlar da farklı galip gelirlerse bu sefer Galatasaray ligi ikinci olarak bitirecek. Fenerbahçe ise aldığı mağlubiyetle şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Gelecek hafta kalbi olan Galatasaray’ın da Beşiktaş’ın da maçını seyretmesin. Sezonun son haftası iki takımın da oynayacağı maçlarda alacağı sonuçlar şampiyonu tayin edecek. (MİLLİYET)

        12

        GÜRCAN BİLGİÇ: FATİH TERİM GERİLİMİ YÖNETİYOR

        Bir rüyanın, ellerinde tutabilecekleri şampiyonluğun yine kenarındaydılar. Bu kez son maçta değil, bir öncesinde rüyadan uyandılar. Son hafta iki rakipleri yenilecek, onlar kazanacak mucizeyi yaşayacaklar. Kısacası; geçmiş olsun… Üç penaltı kullandığı maçta, Denizlispor karşısında farkı açmak için son dakikaları bekledi Galatasaray. Beşiktaş'ı yakalaması için en az dört farklı kazanması lazım, çünkü rakibi de kazanmak için atmak zorunda. Puan hesabı, gol sayısı, VAR kararları… Gerilimi yönetmeyi bilen Fatih Terim, kendi gençlerini "çömez çıkarmak" üzere… (SABAH)

        13

        AYHAN AKMAN: GALATASARAY DAHA TECRÜBELİ

        Galatasaray daha tecrübeli, şampiyonluklar yaşamış, finallerde daha soğukkanlı. Beşiktaş'ın oynadığı Karagümrük, ligin seviye olarak iyi takımlarından zorlanması normaldi. Fenerbahçe'nin kaybettiği Sivas da haftalardır yenilmiyor, yenilmesi çok abartılı değil. Final maçlarını kazanamadan şampiyon olmanız çok zor. Beşiktaş adına Göztepe deplasmanı çok zor değil ama Galatasaray'ın karşısındaki Malatya daha rahatlamış bir Malatya, o anlamda işi daha kolay. En dezavantajlı takım Galatasaray'dı, kendi şansını yarattı. (TRT SPOR)

        14

        TUGAY KERİMOĞLU: 90+6'DA ATILAN GOL ŞAMPİYONLUĞUN HABERCİSİYDİ

        Galatasaray, sezon başından bu yana transferlerle, beklentilerle geldi. Falcao'dan, Muhammed'den verim alınamadığında gençler maçları aldı, Fatih Terim risk aldı. Trabzonspor maçında 90+6'da atılan gol için şampiyonluğun habercisi dendiğinde, vazgeçmeme diyorsunuz. Mesajlar farklı ama Halil'in, Kerem'in oynaması içerideki sinerji ve enerjiyi sonuna kadar arttırır. Beşiktaş'ın sahip olmadığı kulübeler Fenerbahçe'de ve Galatasaray'da var. Bunları hiç yaşayamayan bir Beşiktaş var ve 81, 81 ve 79 puan. Ben 3 takımı da tebrik ediyorum. (beIN SPORTS)

        15

        SABRİ SARIOĞLU: İNANILMAZ HEYECAN

        İnanılmaz bir gece yaşadık. Beşiktaş'ın avantajı azaldı. Son hafta inanılmaz bir heyecan bizi bekliyor. Gecenin en karlısı Galatasaray oldu. Genel averaja bakılması durumunda kaçan penaltılar biraz baş ağrıtabilir. (beIN SPORTS)

        16

        BÜLENT TİMURLENK: GEMİSİNİ KİM YANAŞTIRACAK

        Üç büyükler sezon boyunca birbirlerinin başarısızlık öykülerinin üzerinden avundular. Galatasaray özellikle evinde kaybettiği Çaykur Rizespor ve berabere biten Trabzonspor maçının ardından şampiyonluk şansını tek haneli yüzdelerde bırakmıştı. Dün küme düşmüş Denizlispor karşısında ikili averajı eşitledikleri Beşiktaş ile hesabı son haftaya bırakmak için daha da farklı kazanabilirlerdi.

        17

        Terim'in takımı, dün 2-0'ı bulduktan sonra ikinci penaltıyı Emre Akbaba'nın atması anlamsızdı. Averajın bu kadar mühim olduğu yerde, Babel ilk penaltıyı kaçırmış olsa bunun bir anlamı olabilirdi. Galatasaray'ın sezon boyunca set oyununda, bitiricilikte çektiği sıkıntıyı dün de çektiğini gördük. Her şeye rağmen seçim kaosunda her takım kadar sakatlıklardan ve Koronavirüs'ten çok çeken G.Saray'ın son maça matematiksel olarak 'ben de varım' diyerek girmesi başarıdır.

        18

        Yolun sonunda sizden gemiyi limana yanaştırmanızı beklerler. Gemiyi limana yanaştıramayanın fırtına hikâyelerini kimse dinlemek istemez. Cumartesi günü biri İzmir'de biri de İstanbul'da iki liman var. Bakalım gemisini yanaştıran kim olacak! (SABAH)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ