Bizi takip edin!

İngiltere

İngiltere Milli Futbol Takımı hakkında bilgiler

Teknik Direktör: Roy Hodgson
Piyasa Değeri: 471,00 milyon EUR

1872 yılında kurulması nedeniyle dünyanın en eski milli takımı unvanına sahip olan İngiltere Milli Takımı, ilk resmi maçını 1872'de İskoçya karşısında oynamıştır. İlk Dünya şampiyonluğunu 1966 yılında kazanan İngiltere, Avrupa şampiyonasında iki kere yarı finale kalmıştır.

1964 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda elemeleri geçemeyen İngiltere, 1968 Avrupa şampiyonasında Yugoslavya ile yaptığı yarı final maçından 1-0 mağlup ayrılmış, üçüncülük maçı için Sovyetler Birliği ile mücadele etmiştir. Bu maçtan 2-0 galip gelen İngilizler, 1968 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan üçüncü olarak ayrılmıştır.

1968 sezonundan sonra Avrupa şampiyonasına katılamayan İngiltere, on iki yıl aradan sonra 1980 Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazanmış, bu turnuvada grup maçlarında elenmiştir.

Avrupa şampiyonasında iki yarı final başarısı bulunan İngiltere Milli Takımı, 2004 ve 2012 Avrupa şampiyonalarında çeyrek finale kadar çıkmış fakat yarı final kapısını aralayamamıştır.

Ev sahipliğini Fransa'nın yaptığı EURO 2016 elemelerinde İsviçre, Slovenya, Estonya, Litvanya ve San Marino ile birlikte mücadele ettiği E Grubu'nu birinci bitirerek turnuvaya doğrudan katılmaya hak kazanmıştır.

İngiltere'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edeceği B Grubunda, Rusya, Galler ve Slovakya yer alıyor.

EURO 2016 İstatistikleri:

  • 0-1 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %75
    3
  • 2-3 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %25
    1
  • 4-6 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0
  • 7+ GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0

Takım Kadrosu

İngiltere Milli Futbol Takımı Kadrosu
TEKNİK DİREKTÖR

Roy Hodgson (76)

Roy Hodgson, İngiliz teknik direktör ve eski futbolcu. Şuanda West Bromwich Albion ve İngiltere millî takımlarını çalıştırmaktadır.

Hodgson, sekiz ülkede onaltı farklı takımın başında yer aldı. 1976’da başlayan teknik direktörlük kariyerinde birçok başarısı bulunan Hodgson, üst üste 5 yıl Malmö’yü İsveç şampiyonu yaptıktan sonra 1992 yılında İsviçre'nin başına geçmiş ve 1994 FIFA Dünya Kupası ile 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası′na katılma başarısı göstermişti.

İsveç’in Halmstads ve Danimarka temsilcisi Kopenhag’da da lig şampiyonluğu sevinci yaşayan, Inter’e UEFA Kupası’nı kazandıran tecrübeli teknik adam, 2006 yılında ise Finlandiya Millî takım teknik direktörlüğüne getirilmişti.

Finlandiya Millî Takımı, Euro 2008 elemelerinde 24 puan almasına rağmen tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde edememiş ve ardından Hodgson beklenmedik istifasıyla Finlandiya Futbol Federasyonu’nu şoka uğratmıştı.

İngiliz teknik adam, Birleşik Arap Emirlikleri takımının yanı sıra Udinese ve Blackburn Rovers’ın teknik patronluğuna da yapmıştı.

Geride kalan sezonda Fulham’ı tarihinde ilk kez Avrupa arenasında finale taşıyan Roy Hodgson İngiltere’de yılın en iyi teknik direktörü seçildi.

Çok iddialı bir kadrosu olmamasına rağmen tarihi bir başarı elde eden Fulham, UEFA Avrupa Ligi’nde finale gelene kadar 18 maç yaparken, Juventus, Shakhtar Donetsk, Wolfsburg ve Hamburg gibi takımları geride bırakmıştı.

2007 Aralık’ta Londra temsilcisinin başına geçen 62 yaşındaki teknik adam, son 5 haftada 12 puan toplayarak sezonun son gününde takımını ligde bırakmayı başarmıştı.

2008-2009 sezonunda ise Premier Lig’i 7. sırada tamamlayarak kulüp tarihindeki en başarılı derecesini elde eden Fulham, bu sezon ise düşme korkusunu hiç yaşamadan puan tablosunda 12. sıradaki yerini almıştı.

Daha sonra Liverpool'un başına getirilen Hodgson, Premier Lig'de 20 maçta toplanabilen 25 puanla ligde 12. sırada, düşme potasının da 4 puan üzerinde bulunan Liverpool takımının kötü gidişatındaki en büyük sorumlu olarak görüldü ve takımdan gönderildi. Bir sezonluk başarısız Liverpool macerasının ardından 2011 yılında Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion takımının başına geçmiştir.

İstatistikler:

Euro 2016 takım istatistikleri

EN ÇOK KIRMIZI KART

* Bu alandaki veriler henüz yetersiz oldukları için görüntülenememektedir. Lütfen, daha sonra tekrar kontrol ediniz.

Videolar

Euro 2016'nın en güncel videoları...