Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA Jazz 3 maç sonra! - Basketbol Haberleri

        Phoenix: 97- Utah: 109 Sezona çok iyi bir başlangıç yapmasına karşın Doğu deplasman serisinde istediğini bulamayan ve oynadığı son 3 maçtan ise boynu bükük ayrılan Utah Jazz, Phoenix Suns'ı yenerek moral buldu. Salt Lake City'deki EnergySolutions Arena'da oynanan karşılaşmayı Utah Jazz, 109-97 galip kapadı. Utah Jazz, bu sezon oynadığı 11. maçta 7. galibiyetini elde ederken, milli basketbolcu Mehmet Okur babasının rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da olması sebebiyle bu maçta da forma giyemedi. Utah Jazz adına son iki maçta forma giyemeyen Rus yıldız Andrei Kirilenko, bunun acısını banktan gelmesine karşın Phoenix potasına 19 sayı bırakarak çıkarttı. Utah'ın yedeklerinden Brevin Knight 12, Paul Milsap ise 11 sayıyla takımlarının galibiyetine katkı sağladılar. Carlos Boozer, 21 sayı, 15 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparken ilk 5 başlayan oyunculardan CJ Miles da 21 sayıyla maçı tamamladı. 12. maçında 4. yenilgisini alan Phoenix Suns'ta ise yıldız basketbolcu Amare Stoudemire'in 30 sayısı takımının yenilgisini engellemeye yetmedi. Phoenix'te Matt Barnes 19 sayıyla oynarken, Steve Nash ise 14 sayı üretti.

        San Antonio: 86- LA Clippers: 83 Staples Center'da Clippers'ın konuğu olan San Antonio Spurs rakibini 86-83 yenerek 10. maçında 5. galibiyetini elde etti. Spurs'e galibiyeti getiren isim ise maçın bitimine 8.4 saniye kala attığı 3 sayılık basketle Roger Mason'dı. 29 yaşındaki Mason karşılaşmayı 21 sayıyla noktaladı. San Antonio bu galibiyetle üst üste 3. maçını da kazanırken Clippers karşısında ise yenilmezlik serisini üst üste 9 maça çıkardı. İkili arasında oynanan son 18 maçın 17'sini ise yine Spurs kazandı. San Antonio da Tim Duncan 20 sayı, 15 ribaunt ve 6 blokluk başarımıyla göz doldururken, Michael Finley ise 19 sayı üreterek galibiyete katkı sağladı. 9. maçında 8. yenilgisini alan ve kötü gidişini sürdüren Los Angeles Clippers'ta ise Cuttino Mobley 18 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Chris Kaman 17 sayı, 13 ribaunt ve 3 blokla maçı tamamladı. Baron Davis'in 11 sayı, 8 asistlik başarımı da galibiyet için yeterli olmadı.

        Houston: 100 - Oklahoma City Thunder: 89 Ford Center'da Oklahoma City'nin konuğu olan Houston Rockets, ilk 5 başlayan oyuncularının etkili oyunuyla rakibini 100-89 yenerek bu sezonki 11. maçında 7. galibiyetini elde etti. Houston'da Luis Scola 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Çinli yıldız Yao Ming ise 19 sayı, 12 ribauntluk başarımıyla galibiyete katkı sağladı. Houston'ın yıldızı Tracy McGrady sakatlığının ardından çıktığı ilk maçta yeniden sakatlandı ve ikinci yarının başlarında oyunu terk etti. Bu sezon oynadığı 11 maçta 10. yenilgisini alan Thunder'da ise Kevin Durant'ın 29 sayısı galibiyete yetmedi. Jeff Green 16 sayıyla maçı tamamlarken, Westbrook ise takımı adına 14 sayı üretti.

        NBA'de normal sezona TSİ sabaha karşı oynanacak 10 karşılaşmayla devam edilecek. İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ