Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Ufuk Sarıca: "Çok güzel bir seneydi" - Basketbol Haberleri

        Sarıca, 2015'in Karşıyaka tarihinin en önemli senelerinden bir tanesi olduğunu, takım olarak 28 sene sonra şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi. 2014'ü Cumhurbaşkanlığı Kupası ile tamamladıklarını hatırlatan Sarıca, şöyle konuştu:

        "Bunun devamında şampiyonlukla beraber Euroleague'de oynama hakkı kazandık. Bu sezona kadar birkaç takım hariç Euroleauge oynama şansı kimseye gelmedi. Böyle bir hakkı elde etmek, Euroleague'e şampiyon olarak gitmek çok önemliydi. Çok güzel bir seneydi, başarılı, mutlu ve güzel bir seneyi geride bıraktık."

        Sarıca, şampiyon tamamladıkları 2014-2015 sezonuna takımın çatısını oluşturan oyuncuların yanına takviyelerle başladıklarını, 2014'ün son maçında deplasmanda kaybettikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından 2015'e ligde ve ULEB Avrupa Kupası'ndaki 13 maçlık galibiyet serisiyle başladıklarını hatırlattı.

        "HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

        Bu serinin çok önemli olduğunu kaydeden Sarıca, "2015'in güzel taraflarından bir tanesi de Eurocup'ta çeyrek final oynamamızdı. Daha önce mücadele etmediğimiz yerlerde mücadele ettik ve o ivmeyle sezon sonunda şampiyonluğa ulaştık. Bu bizim inancımız, hayalimizdi, bizim için bir rüyaydı, bunu yapabileceğimizi gördük" dedi.

        2015'İN ÜZÜNTÜSÜ

        Sarıca, 2015 için hayal kırıklığı değil ama üzüntü yaşadıkları durumlar da olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Euroleague'e katılırken şampiyon kadroyu en azından minimum hasarla korumak istiyorduk, bununla ilgili üzüntüm oldu. Devamında, yenilenmiş kadromuzla iyi bir sezon başlangıcı yaptık. Bir takım inişler çıkışlar olabiliyor, buna da hayal kırıklığı diyemem. Bunlar zorlu lig içinde olabilecek hadiseler."

        THY Avrupa Ligi'nde ilk defa mücadele etmelerinin kendileri için önemli bir aşama olduğunu belirten Sarıca, şunları kaydetti:

        "Orası için yeterli olmadığımız kısımları gördük. Bunun tam zevkini yaşayabildik mi, açıkçası yaşayamadık gibi, dağılan takım üzerinde çalışmalara başladık. İyi bir takımız ama zamana ihtiyacımız var. Bir takım eksikliklerle buraya geldik. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçından beri, bazı sakatlıklar ve bazı oyuncu eksikliklerinden dolayı tam takım olamadık. Biraz formsuz ve çokça şanssız olduğumuz dönemler oldu ama bu demek değil ki iyi duruma gelemeyeceğiz. İyi duruma geleceğimize inanıyorum. Zaten önemli olan, sonunda nerede olduğunuz. Sezon sonuna doğru ligi en iyi yerde bitirip zirveye aday takımlardan biri olacağız."

        2015 PERFORMANSI

        2015'te Spor Toto Basketbol Ligi'ni şampiyon tamamlayan Pınar Karşıyaka, ULEB Avrupa Kupası'nda çeyrek finalde oynama başarısı gösterdi. Yeşil-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası'nda yarı finalde Fenerbahçe Ülker'e, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında da Anadolu Efes'e yenildi. İlk kez yer aldığı THY Avrupa Ligi'ne Barcelona Lassa galibiyetiyle başlayan Pınar Karşıyaka, grubu 5. sırada tamamladı ve yoluna ULEB Avrupa Kupası'nda devam etme hakkı kazandı. 2015'te 65 maça çıkan Pınar Karşıyaka, bu müsabakalarda 39 galibiyet, 25 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ