Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Vesely ve Bourousis MVP unvanını paylaştı - Basketbol Haberleri

        Ligin dördüncü haftasında 30 indeks puanı toplayan iki basketbolcu Vesely ile Bourousis, üstün performanslarının ardından MVP unvanını paylaştı.

        E Grubu'nda, Fenerbahçe'nin konuk olduğu Darüşşafaka Doğuş'u 106-100 yendiği iki Türk temsilcisinin mücadelesinde, takımının galibiyetinde önemli pay sahibi olan Çek pivot Vesely, 9'da 7 isabet oranıyla 16 sayı attı. Skorer oyununun yanı sıra 13 de ribaunt toplayarak "double-double" yapan 25 yaşındaki oyuncu, maçta 1 kez de blok yaptı.

        Bourousis ise F Grubu'nda Laboral Kutxa'nın konuk ettiği Rus temsilcisi CSKA Moskova'yı 81-71 mağlup ettiği karşılaşmada bu sezonki 7'nci "double-double"ını yaptı. Karşılaşmada 10'da 9 serbest atış isabetiyle 19 sayı kaydeden Yunan pivot, 13 ribaunt ve 3 de asist yaptı.

        Haftanın en iyi diğer performansları da 27 indeks puanı toplayan 3 oyuncu arasında paylaştırılırken, bunları ikisinin Türk takımlarında forma giyen oyuncular arasından seçilmesi, dikkati çekti.

        Fenerbahçeli Bobby Dixon, Darüşşafaka Doğuş'un potasına 8'de 6 üçlük isabetiyle 24 sayı atarak haftanın en iyileri arasına girdi.

        Anadolu Efes'in ABD'li basketbolcusu Derrick Brown ise takımının deplasmanda Hırvatistan temsilcisi Cedevita Zagreb'e 84-80 mağlup olduğu maçı 17 sayı, 7 ribaunt ve 3 blokla tamamladı.

        "El Clasico" derbisinde, Real Madrid'in konuk ettiği Barcelona Lassa'ya 87-86 yenildiği mücadeleyi 5'de 4 üçlük isabetiyle 18 sayıyla tamamlayan ve 13 de asist üreten Madrid temsilcisinin İspanyol oyuncusu Sergio Rodriguez de adını haftanın en iyi performansları arasına yazdırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ