Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Torku Konyaspor: 68 - Galatasaray Odeabank: 82 - Basketbol Haberleri

        TORKU KONYASPOR: 68 - GALATASARAY ODEABANK: 82

        SALON: Selçuklu Belediyesi

        HAKEMLER: Recep Ankaralı, Semih Vural, Ergin Sarı

        TORKU KONYASPOR: Bremer 11, Jefferson 22, Mullens 8, Pastal 6, Reynolds 11, İsmail Yüceer, Merthan Mutlu 2, Burak Selen 1, Plisnic 7

        GALATASARAY ODEABANK: McCollum 13, Micov 18, Lasme 8, Green 6, Göksenin Köksal 9, James 12, Şafak Edge, Ege Arar, Dusan Cantekin, Doğukan Şanlı 2, Sinan Güler 5, Davis 9

        1. PERİYOT: 17-26

        DEVRE: 33-47

        3. PERİYOT: 51-60

        5 FAULLE ÇIKAN: 35.27 Merthan Mutlu (Torku Konyaspor)

        Müsabakaya her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Galatasaray Odeabank'ta Micov, Lasme ve Green'in sayılarına, Torku Konyaspor Bremer, Mullens ve Plisnic ile karşılık verdi. Mücadelenin 5. dakikası 15-8 Galatasaray Odeabank'ın üstünlüğüyle geçildi. Rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren ve hücumda Göksenin Köksal, James ve McCollum ile sayılar bulan Galatasaray Odeabank, ilk periyodu 26-17 önde tamamladı.

        İkinci periyoda iyi başlayan konuk ekip, McCollum ve Göksenin Köksal ile sayılar buldu. Torku Konyaspor ise rakibine Jefferson ve Burak Selen ile karşılık verdi. Hücumda James, Sinan Güler, Şafak Edge ve Charles ile sayılar bulmaya devam eden Galatasaray Odeabank, mücadelenin 16. dakikasını 39-25 önde geçti. Rakibine sert savunma uygulayan ve hücumda etkinliğini sürdüren Galatasaray Odeabank, soyunma odasına 47-33 önde gitti.

        Üçüncü periyoda hücumda etkili başlayan Galatasaray Odeabank, Micov, Lasme ve Green'in sayılarıyla 25. dakikada farkı 14 sayıya (53-39) çıkardı. Bu dakikadan sonra rakibine sert savunma uygulayan ve top kayıplarını değerlendiren Torku Konyaspor, Pastal, Jefferson ve Mullens ile sayılar buldu. Periyot boyunca rakibine kolay sayı şansı vermeyen Galatasaray Odeabank, üçüncü periyodu da 60-51 önde bitirdi.

        Final periyoduna Jefferson ile bulduğu sayıyla başlayan Torku Konyaspor, boyalı alanda rakibine sert savunma yaptı. Rakibini dış atışlara zorlayan ve top kayıplarını iyi değerlendiren Torku Konyaspor, mücadelenin bitimine 8 dakika kala farkı 7 sayıya (56-63) indirdi. Davis-Lasme ikilisiyle bulduğu sayılarla Galatasaray Odeabank, 34. dakikada farkı yeniden 11 sayıya (67-56) çıkardı. Micov, Davis ve McCollum'un sayılarıyla etkili oyununu sürdüren konuk ekip maçı 82-68 kazandı.

        Maçın en skorer ismi, Torku Konyaspor'da 22 sayı üreten Jefferson oldu. Galatasaray Odeabank'ta ise Micov 18, McCollum 13 ve James 12 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ