Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol TKBL Mersin BŞB'nin hedefi Avrupa'da başarı! - Basketbol Haberleri

        Geçen sezonki kadrodan şu ana kadar sadece Nilay Kartaltepe ile yeniden anlaşan ve bazı Türk oyuncularla görüşmelerini devam ettiren Mersin Büyükşehir Belediyespor yönetimi, yabancı oyuncu transferleriyle kadrosunu güçlendirdi.

        Mersin temsilcisi, transfer çalışmaları kapsamında sadece Avrupa kadrosunda yer alacak 1 veya 2 yabancı oyuncu transfer edecek.

        MELAHAT AYDIN: "TÜM LİGLERDE PLAY-OFF HEDEFLİYORUZ"

        Mersin Büyükşehir Belediyespor'un genel menajeri Melahat Aydın, gelecek sezonun planlamasını yaptıklarını ve bu plan doğrultusunda birçok oyuncuyla görüştüklerini söyledi.

        Transferlere de başladıklarını anlatan Aydın, şöyle konuştu:

        "İlk olarak Nilay Kartaltepe'yi kadroda tuttuk. Arkasından 31 yaşındaki tecrübeli pivot Nevin Kristen Vatansever'i kadromuza kattık. Nevin, hem Türk hem de ABD vatandaşı. Türk olarak ligimizde oynatacağız. Onun dışında 27 yaşında 1.78 metre boyundaki Tiffany Hayes'i renklerimize bağladık. Yakın Doğu Üniversitesi'nde iyi işler yaptı. Şu anda zaten WNBA'da oynuyor. Takımın en skorer oyuncuları arasında. Takımımıza büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca geçen sezon Rusya'nın Dinamo Kursk takımında oynayan ve şu anda WNBA'da San Antonio Stars forması giyen 28 yaşındaki Frida Eldebrink'i transfer ettik. Aynı zamanda 2 tane daha yabancı oyuncuyla görüşüyoruz. İmza aşamasına geldik. Birkaç gün sonra onlarla da imzaları atarız. Görüştüğümüz bazı Türk oyuncular da var. Onların durumu da bu hafta netleşecek."

        Melahat Aydın, geçen yıl çok güzel bir sezon geçirdiklerini bu yıl da yine hedeflerinin play-off olduğunu aktardı.

        Bu yıl FIBA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceklerini anımsatan Aydın, "Avrupa ciddi bir lig. Bütün şampiyonların ve ligi ilk 3'de bitiren takımların olacağı bir lig. Onun içinde daha kuvvetli, 2 ligi kaldırabilecek iyi bir kadro kuruyoruz. Herhangi bir sakatlık durumunda yerine koyabileceğimiz sadece Avrupa için ekstra bir veya 2 yabancı oyuncu daha alacağız. Bu şekilde bir yapılanmamız var. Hem Türkiye hem de Avrupa'da play-off hedefliyoruz." diye konuştu.

        Aydın, lige yeni çıkan Mersin Basketbol Kulübü ile kentte 2 kadın basket takımı olduğunu, taraftarın desteğiyle önemli işler yapacaklarını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ