Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL İbrahim Kutluay: Brose Baskets Bamberg’ten Brad Wanamaker’ı aldık - Basketbol Haberleri

        Takımın transferleri hakkında açıklamalar yapan Kutluay, “Genel menajerimiz Mithat Demirel ile bir transfer listesi oluşturduk. David Blatt’ın da bize verdiği bir liste var. Scouting ekibimizin de… Geçen sezonu başarılı bir şekilde kapatan Mehmet Yağmur’la sözleşme yeniledik. Brose Baskets Bamberg’den Brad Wannamaker ile iki yıllık sözleşme imzaladık” diye konuştu.

        David Blatt’ın Daçka’ya gelişini anlatan İbrahim Kutluay, “David Blatt çok kariyerli bir teknik adam. Basketbol felsefesine inandığım, saygı duyduğum bir isim. Hep içimde onunla çalışma isteği vardı. Sporcu olarak nasip olmadı ama yöneticiliğimde nasip oldu. Mithat Demirel ile oyuncular ve koçlar konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Kulübümüze, vizyonumuza çok büyük katkılar sağlayacağını düşündüğümüz için kendisiyle iletişime geçtik. Kendisi de bizlere inandı, güvendi” diye konuştu.

        Doğuş Grubu’nun Darüşşafaka Cemiyeti’ne yaptığı yatırımlara da değinen Kutluay, şu ifadeleri kullandı: “2013 yılında Darüşşafaka cemiyetiyle yaptığımız anlaşmayla, şampiyon olarak Basketbol Süper Ligi’ne yükselttik. İlk senemizde ligi 3. sırada bitirdik. Eurolague’de top 16’ya kaldık. Türkiye Kupası’nda finali son topta kaybettik. Hedeflediğimiz noktaya geldiğimizi söyleyebilirim. Bu tarz başarıların bizleri daha çok heveslendirdiğini söyleyebilirim. Kulübümüzü uluslararası bir marka olarak daha ileri götürme niyetindeyiz. David Blatt, çok önemli başarılar elde etmiş, Avrupa’nın dünyanın takdirini kazanmış, vizyonumuza vizyon katacak bir isimle anlaşma imzaladık.” (Basketball.com.tr)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ