Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Bobby Dixon: "Türkiye'ye minnettarım" - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR ÖZEL RÖPORTAJ | GÖKHAN TÜRE

        Fotoğraflar: HÜSEYİNYAVUZ

        A Milli Basketbol Takımı’nın “devşirme” yıldızı Ali Muhammed (Bobby Dixon), Ay-Yıldızlı ekiple geçtiğimiz yıl yaşadığı Avrupa Şampiyonası tecrübesinin ardından belki de tüm sporcuların hayallerini süsleyen bir rüyayı gerçeğe dönüştürmek için çabalayacak...

        Kendi deyişiyle bu şansa sahip olmak bile gururlanmak için önemli bir sebep... Bunun için hem basketbol kariyerini sürdürdüğü Türkiye’ye ve Türkiye Basketbol Federasyonu’na minnettar...

        33 yaşında ve 1.78 boyundaki Ali, adını aldığı ve kısa bir süre önce hayata gözlerini kapayan dünya sporununun efsane ismi Muhammed Ali’nin ölümünden, Ay-Yıldızlı ekibin olimpiyat macerasına, Fenerbahçe’de geçirdiği muhteşem sezona kadar aklından geçenleri HABERTÜRK için anlattı:

        ‘BU ŞANSI DEĞERLENDİRMELİYİZ’

        “Olimpiyatlarda oynamak her oyuncu için büyük bir onurdur. Bana da böyle bir şans verdiği için Türkiye’ye ve Türkiye Basketbol Federasyonu’na minnettarım. Birçok sporcu belki kariyeri boyunca böyle bir şansı bulamıyor. Biz de elimize gelen bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bana saygı gösterildiğini görmek çok güzel. Ben de bu saygıyı hak etmek için çabalıyorum. Doğduğum yer ABD olsa da bana saygı duyan ve benimseyen Türkiye’ye minnettarım. Bunun karşılığını sahada vermek için hazırım. Tüm takım arkadaşlarımızla da Manila’da elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza eminim.”

        ‘BU KEZ KUPAYI KAZANACAĞIZ’

        “Fenerbahçe’de mükemmel bir sezon geçirdik. Her şeyi kazandık. Final-Four şampiyonluğundan da sadece bir ribaund uzaktaydık. Fenerbahçe’deki ilk sezonumda böylesine etkileyici bir başarı elde etmek benim için gurur verici bir durum. Bunu önümüzdeki sezon da sürdürmeyi, Euroleague’de de bir adım ötesine geçip bu kez şampiyonluğu kazanmayı çok istiyoruz.”

        ‘MANİLA'DA KOLAY MAÇ YOK’

        “Manila’da her maçı ayrı ayrı değerlendirmemiz gerekiyor. Orada her maç final gibi olacak. Manila’da motivasyonla kadro kapasitesini yukarıya çeken takımın hedefe ulaşacağına inanıyorum. Senegal’i pek tanımıyoruz ancak onları da hafife almamak gerekiyor. İlk turda 1. olmak için Kanada ve Senegal’i yenmemiz gerekiyor. Bunu başarırsak ardından da muhtemelen Yeni Zelanda ile yarı finali oynarız. Sonrasında da yine muhtemelen Fransa rakibimiz olabilir. Dolayısıyla çok zor bir etap bizi bekliyor.”

        ‘MUHAMMED ALİ GİBİSİ DAHA GELMEZ’

        “Muhammed Ali büyük bir insandı. İnsanlık adına yaptıklarıyla ve bu yolda verdiği onurlu mücadele ile sadece spor dünyasının değil, tüm insanlığın ölümsüzleri arasındaki yerini aldığını düşünüyorum. Ölüm haberini aldığımda elbette çok üzüldüm. Gerçekten yıkıldım. Hayata çok bağlı, yaşamayı çok seven, herkese, tüm çevresine pozitif enerji veren, iyiye ve doğruya yönlendiren biriydi. Öyle ki benim de Türk vatandaşlığına geçerken yeni ismim konusunda ilham kaynağım oldu. Onu çok özleyeceğiz. Onun gibi bir sporcu bir daha gelmez.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ