Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda hazırlıklar başladı - Basketbol Haberleri

        Ay-Yıldızlı ekip, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Başantrenör Ekrem Memnun nezaretinde basına 15 dakikası açık antrenman gerçekleştirdi. 7 Temmuz Perşembe gününe kadar çalışmalarını İstanbul'da sürdürecek olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, daha sonra kamp yapmak için Slovenya'ya gidecek.

        BAŞANTRENÖR EKREM MEMNUN: "İLK AMACIMIZ ÇEYREK FİNAL OYNAMA HAKKI ELDE ETMEK"

        A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun,birinci hedeflerin in olimpiyatta yer almak olduğunu ve onu da başarabildiklerini dile getirdi.

        Dünyanın en iyi 12 takımının katıldığı bir turnuva olacağına vurgu yapan Ekrem Memnun, "Biz yer alma amacımıza ulaştık şimdi ise başka bir amacımız var başarılı olmak. Böyle uzun soluklu turnuvalarda başarı elde edebilmek için hep yarışın içerisinde kalmak lazım. Her maça maç maç bakacağız. Çok iddialı takımlar var ama bizde iddialıyız. Amacımız ilk olarak gruptan çıkabilmek, çeyrek final maçını oynayabilmek. Ondan sonra her maça odaklanıp daha yukarıya gitmeye çalışacağız. Şu andaki ilk amacımız çeyrek final oynama hakkı elde etmek, ondan sonra bakacağız hayırlısıyla" dedi.

        "İYİ SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM"

        Dönem dönem çok iyi basket oynadıklarını dönem dönem iyi oynayamadıklarını dile getiren Ekrem Memnun, "Neleri iyi yaptık neleri kötü yaptık' bunları analiz etme zamanımız da oldu. Şimdi bu dönemde oyuncuların kondisyonlarını ve fiziksel güçlerini artırıp kötü yaptığımız şeyleri daha iyi yaparak oyunumuzu yukarı götürmeye çalışacağız. Üzerine koyup çok daha iyi duruma geleceğiz. Çok umutluyuz ve inşallah olimpiyatlara herkesin formu en üst düzeyde gideceğiz. Orada da en iyi oyunumuzu oynarsak iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

        "BUNDAN SONRA SADECE KENDİMİZE ODAKLANACAĞIZ"

        Olimpiyatlarda mücadele edecek takımlar ile hazırlık maçlarını oynamayı planladıklarını söyleyen Başantrenör Ekrem Memnun, "Sadece biz kendi oyunumuzu ileriye götürmek istiyoruz. Neredeyse her ekolden basketbol oynayan takımlarla oynadık neredeyse. Bundan sonra sadece kendimize odaklanacağız. Beraber oynama alışkanlığını oturtmak için mümkün olduğunda fazla maç oynamalıyız" şeklinde ifadeler kullandı.

        MAÇ PROGRAMI

        2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek A Milli Kadın Takımı, Avustralya, Brezilya, Japonya, Fransa ve Belarus ile birlikte A Grubu'nda yer alacak.

        Ay-yıldızlı ekibin maç programı maç şu şekilde:

        6 Ağustos - Fransa-Türkiye

        7 Ağustos - Avustralya-Türkiye

        9 Ağustos Türkiye-Japonya

        11 Ağustos - Belarus-Türkiye

        13 Ağustos - Türkiye-Brezilya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ