Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA Son şampiyon Cleveland Cavaliers galibiyetle başladı - Basketbol Haberleri

        NBA'de yeni sezon 3 karşılaşmayla başladı. 2015-16 sezonunu şampiyon tamamlayan Cleveland Cavaliers, başantrenörlüğe Jeff Hornacek'i getiren, kadrosuna all-star oyuncular Derrick Rose ve Joakim Noah'ı katan New York Knicks'i konuk etti. Mücadele öncesinde şampiyonluk yüzükleri verilen Cavaliers oyuncuları, sahadan 117-88 galip ayrıldı.

        Cavaliers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, 19 sayı, 14 asist ve 11 ribauntla kariyerinde ilk defa sezon açılışında "triple double"a imza attı. Kyrie Irving 29 sayı, Kevin Love da 23 sayı, 12 ribauntla kariyerinin 43. "triple double"ını yapan James'e eşlik etti.

        Knicks'te Carmelo Anthony'nin 19 sayı, 5 ribaunt, Kristaps Porzingis'in 16 sayı, 7 ribaunt ve Derrick Rose'un 17 sayılık performansı galibiyete yetmedi.

        SPURS, WARRIORS'A 29 SAYI FARK ATTI

        Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green'in bulunduğu kadrosunu, bir diğer all-star oyuncu Kevin Durant'le güçlendiren geçen sezonunun finalisti Golden State Warriors, 19 yılın ardından emeklilik kararı alan efsane oyuncusu Tim Duncan'dan sonra yeni bir döneme başlayacak San Antonio Spurs'ü ağırladı.

        Spurs, all-star forveti Kawhi Leonard'ın 35 sayıyla kariyer rekoru kırdığı maçı 129-100 kazandı. Sahanın en skoreri olan Leonard ayrıca 5 ribaunt aldı, 5 de top çaldı. 26 sayı, 14 ribauntla "double double" yapan LaMarcus Aldridge ve kenardan gelerek 20 sayı kaydeden Jonathon Simmons, galibiyette önemli rol oynadı.

        Durant, Warriors formasıyla ilk maçında 27 sayı ve 10 ribaunt üretti. Curry 26 sayı, Green ise 18 sayı, 12 ribaunt, 6 asist, 5 top çalmayla mücadele etti.

        TRAIL BLAZERSLI LILLARD'DAN 39 SAYI

        Batı Konferansı ekipleri Portland Trail Blazers ile Utah Jazz arasındaki karşılaşmayı, 113-104 ev sahibi Trail Blazers kazandı. Trail Blazers böylece evindeki açılış maçlarında üst üste 16. galibiyetini aldı.

        Trail Blazers'ın all-star oyun kurucusu Damian Lillard, 39 sayı, 9 ribaunt ve 6 asistle takımını sürükledi. C.J. McCollum 25 ve oyuna sonradan dahil olan Allen Crabbe 18 sayı attı.

        Jazz'ın sezon öncesinde renklerine bağladığı Joe Johnson 29 sayı, Rodney Hood 26 sayı ve Rudy Gobert 12 sayı, 14 ribaunt üretti.

        NBA'e 10 maçla devam edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ