Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Fenerbahçe: 88 - Anadolu Efes: 80 - Basketbol Haberleri

        FENERBAHÇE: 88 - ANADOLU EFES: 80

        SALON: Ülker Sports

        HAKEMLER: Juan Carlos Garcia Gonzalez, Elias Koromilas, Amit Balak

        FENERBAHÇE: Barış, Udoh 6, Melih 10, Antic 2, Sloukas 21, Nunnally 3, Vesely 20, Kalinic 8, Ali Muhammed 7, Datome 11

        ANADOLU EFES: Thomas 8, Honeycutt 9, Doğuş, Derrick Brown 5, Cedi Osman 3, Cotton 10, Granger 19, Omic 4, Thomas Heurtel 8, Thomas 11

        1. PERİYOT: 25-17 (Anadolu Efes lehine)

        DEVRE: 43-42 (Fenerbahçe lehine)

        3. PERİYOT: 64-61 (Fenerbahçe lehine)

        Karşılaşmaya Fenerbahçe Ali Muhammed, Nunnally, Kalinic, Vesely ve Udoh ile Anadolu Efes ise Cotton, Cedi Osman, Granger, Brown ve Dunston ilk 5'i başladı. Mücadeleye hızlı başlayan Efes, Cedi'nin dış atışlardan, Dunston'ın da pota altından bulduğu sayılarla skoru 9-4 yaptı. Daha sonra hücumda toparlanan sarı-lacivertliler Ali Muhammed ve Vesely'nin sayılarıyla 7-0 seri yakalayarak 11-9 öne geçti. Thomas ve Granger'ın sayılarıyla öne geçen lacivert-beyazlılar, Honeycutt'ın son saniye üçlüğü ile periyodu 25-17 önde tamamladı.

        İkinci periyota hızlı başlayan lacivert-beyazlılar, Thomas ile boyalı alandan Granger ile dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı açarak skoru 32-24'e getirdi. Savunmasını sertleştiren sarı-lacivertliler, Sloukas'ın üst üste bulduğu sayılarla farkı eritti ve 36-35 yaptı. Vesely'in son saniye sayısı ile Fenerbahçe devreye 43-42 önde girdi.

        Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla başladı ve ilk 2 dakika Fenerbahçe'nin 47-46'lık üstünlüğü ile geçildi. Granger, Dunston ve Cotton'un sayılarıyla hücumda etkinliğini arttıran Anadolu Efes, 56-51 öne geçti. Taraftarının desteğini arkasına alan sarı-lacivertliler Kalinic ve Vesely'nin sayılarıyla periyodu 64-61 önde bitirdi.

        Son periyoda Melih'in üst üste bulduğu 5 sayı ile başlayan Fenerbahçe farkı açarak skoru 69-61'e getirdi. Periyodun geri kalanında Anadolu Efes, farkı azaltmaya çalışsa da sarı-lacivertliler farkın kapanmasına izin vermedi ve parkeden 88-80'lik skorla galip ayrıldı.

        Karşılaşmanın en skoreri 21 sayı Fenerbahçe'den Sloukas olurken, Anadolu Efes'te ise Jayson Granger 19 sayı takımına katkıda bulundu.

        FENERBAHÇE'DE KÖTÜ SERİ BİTTİ

        THY Euroleague'e Brose Bamberg, Barcelona Lassa, Zalgiris Kaunas ve Galatasaray Odeabank galibiyetleri başlayan Fenerbahçe, daha sonra oynadığı UNICS Kazan, Baskonia ve Maccabi Tel Aviv maçlarını kaybetmişti. Sarı-lacivertliler, bu kötü seriyi Ülker Sports Arena'da mağlup ettiği Anadolu maçıyla sona erdirdi.

        BU SEZON İKİNCİ KEZ EFES'İ YENDİLER

        Fenerbahçe ile Anadolu Efes, bu sezon daha öncede Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya gelmişti. Sarı-lacivertliler, bu maçtan 77-69'lik skorla galip ayrılarak kupayı müzesine götürmüştü. Bu maçla 2016-2017 sezonunda ikinci kez karşı karşıya geldi. Ülker Sports Arena'daki maçı da kazanan Fenerbahçe, Anadolu Efes'i ikinci kez mağlup etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ