Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Ergin Ataman soyunma odasına gitti - Basketbol Haberleri

        Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nin 29. haftasında Baskonia ile oynadıkları karşılaşmada bir grup sarı-kırmızılı taraftarın küfürlü tezahüratlarına tepki göstererek, maç başlamadan soyunma odasına gitti. Ataman, maç başladıktan 5 dakika sonra salona dönerek, takımının başına geçti.

        Geçmiş haftalarda Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın tepkisini çeken Ataman, aynı durumu Baskonia ile oynanan karşılaşmada da yaşadı.

        Maç öncesi Ergin Ataman aleyhine tezahüratta bulunan bu grup, ayrıca küfürlü ifadeler de kullandı. Mücadele başlamadan saha kenarındaki yerini alan Ataman'a yönelik küfürlü tezahüratlar sürdü. Seremoninin ardından yedek bölümdeki yerine oturan Ataman, taraftarların ağır sözleri karşısında elindeki pet şişeyi sert bir şekilde yere atarak, soyunma odasının yolunu tuttu.

        REKLAM

        Galatasaray Odeabanklı oyuncular bu krizle maça başlarken, takımı saha kenarında yardımcı antrenör Yakup Sekizkök yönlendirmeye çalıştı.

        ultrAslan taraftar grubunun Ergin Ataman'a yönelik küfürlü tezahüratlarına diğer Galatasaraylı taraftarlar tepki gösterdi.

        Ataman, karşılaşmada 5 dakika 3 saniye geçildikten sonra alınan mola sırasında sahaya gelerek, takımının başına geçti. Bu sırada aynı grup Ataman'a yönelik küfürlü tezahürat yaparken, diğer taraftarlar alkışlarla tecrübeli çalıştırıcıya destek verdi.

        ERGİN ATAMAN: TEMİZ TOPLUM, TEMİZ SPOR MÜCADELESİ VERİYORUM

        Galatasaray Odeabank'ın Baskonia'ya 80-103 yenildiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ataman, "Son haftalarda Euroleague'de aldığımız olağanüstü sonuçlar hem de diğer Play-off oynama ihtimali yüksek olan takımlarımıza bir destek amacıyla kazanmak istedik ancak olmadı. Üzgünüm bu konuda. Maçın başında konsantrasyonumuzu kaybettik. Çok da iyi hazırlanmıştık bu maça. Ancak maçın başı böyle olunca, onlar da bu akşam çok iyi basket oynadılar. Biz de çeşitli faktörler sebebiyle oyundan düşünce sonuçta kaçınılmaz oldu" açıklamalarında bulundu.

        Sarı-kırmızılı taraftarların maç devam ederken kendisine gösterdiği tepkiye, soyunma odasına giderek karşılık gösteren Ataman'ın duygularının sorulması üzerine deneyimli koç, şöyle konuştu:

        "Konuşulacak çok şey var ama konuşmayacağım. Gerekli açıklamayı Galatasaray Kulübü yapacağını söyledi bu akşam. Yıllardır sportif başarının dışında, temiz toplum ve temiz spor için çaba sarf ettim. Bundan sonrada bu çabam her türlü karşı gelmeye rağmen sürecektir" diye konuştu.

        GALATASARAY'DAN ERGİN ATAMAN AÇIKLAMASI

        Galatasaray Kulübü, Baskonia karşılaşmasında yaşananların ardından internet sitesinden açıklama yaptı.

        Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

        "Bugün Abdi İpekçi Arena’da oynanan Galatasaray-Baskonia Vitoria Euroleague karşılaşması öncesinde ve maç sırasında yaşananları, kendine Galatasaraylı diyen hiç kimsenin kabul edebilmesi asla ve asla mümkün değildir.

        Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Ergin Ataman, gerek kariyerinde elde ettiği başarılar, gerek Galatasaraylılığı ile bu camianın sembol isimlerindendir.

        Bu gerçeği yok sayıp değerli koçumuza, Galatasaray’ı Galatasaray yapan tüm değerlere en ağır hakaretleri savuranların, kendilerini protesto eden aklı selim Galatasaray taraftarına saldıranların bu tribünlerde yeri yoktur.

        Yaşanan olayların faillerinin belirlenmesi ve bir daha tekrarlanmaması için alınması gereken her türlü tedbirin alınacağından hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ