Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Ioannis Sfairopoulos'un favorisi Fenerbahçe - Basketbol Haberleri

        THY Euroleague Final Four'un final maçında Fenerbahçe ile Olympiakos, yarın şampiyonluk için karşılaşacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda final maçı için düzenlenen basın toplantısına Obradovic, Fenerbahçe'nin ABD'li oyuncusu Ekpe Udoh, Olympiakos Başantrenörü Ioannis Sfairopoulos ile Yunanistan ekibinin tecrübeli basketbolcusu Georgios Printezis katıldı.

        Final oynayacakları için çok mutlu olduklarını vurgulayan Obradovic, şunları kaydetti:

        "Bir final fırsatı daha bulduk. Oyuncularım için çok mutluyum. Sezon çok zor geçti. Son zamanlarda sakatımız olmadığı için iyi çalıştık. İkinci kez finaldeyiz. Taraftarlarımız bize büyük bir motivasyon sağlıyor. Ümit ediyoruz ki basketbolseverler iyi bir Dörtlü Final geçiriyordur. Diğer maçları geçmişte bırakmamız lazım. Olympiakos'la önemli bir maç yapacağız. Dörtlü Final'e gelip nasıl oynaması gerektiğini iyi biliyorlar. Çok iyi taraftarları var. Çok iyi bir durumdayız ama final spesifik bir maçtır. Final, iki takım için de çok zor olacak. En ufak detayı bile düşünmeniz gerekiyor. Günün sonunda her şeye oyuncular karar veriyor. Bu nedenle konsantrasyon çok önemli. Oyuncularım bunu iyi biliyor."

        REKLAM

        Sinan Erdem Spor Salonu'nda yarın büyük bir taraftar desteğiyle oynayacaklarını aktaran Sırp başantrenör, "Dörtlü Final İstanbul'da. Biliyoruz ki çok taraftarımız var salonda. Fenerbahçe taraftarını mutlu etmek istiyorum. Olympiakos'un taraftarına karşı da çok düzgün hareket etmeliyiz. Sokakta da misafirperverliğimizi göstermemiz lazım. Bu çok önemli bir şey. Özellikle Fenerbahçe taraftarına rica ediyorum, Olympiakos taraftarına saygıyla davransınlar." dedi.

        Obradovic, "Vassilis Spanoulis'e önlem alacak mısınız?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

        "Final maçından önce takımımı hazırlamaya çalışıyorum. Tek bir oyuncu önemli değildir maçta. Bütün oyuncuların birlikte oynaması gerekiyor. Bizim stratejimiz bu. Odaklanıp, takım halinde oynamamız lazım. Tek bir oyuncu söz konusu değil. Olympiakos'un kalitesi var. Normal sezona ve dünkü maça baktığımızda Olympiakos kilit oyuncularla geri dönüyor. Hep bunu gösterdiler. Problemlerini aşmayı bildiler. Olympiakos'un tek bir oyuncusuna değil, takıma odaklanmamız gerekiyor."

        İstanbul'da kariyerinin ilk yılında Partizan'la Avrupa şampiyonluğuna ulaştığı hatırlatılan Obradovic, şöyle devam etti:

        "Tabii ki 25 yıl önce çok iyi hatıralarım var. Bunlar hatırlanacak iyi şeyler. Geçmişte kaldı artık. Asıl yarınki maça odaklanıyoruz. Size 25 yıl önceki birkaç fotoğrafımı gösterebilirim. Tabii ki bazı şeyler değişti. Hala finallerden önce heyecan duyuyorum."

        REKLAM

        Fenerbahçe'nin Avrupa'nın önemli kulüplerinden biri olduğunun altını çizen Obradovic, yarın sahada kendi performanslarının önemine vurgu yaparak sözlerine son verdi.

        Fenerbahçeli basketbolcu Ekpe Udoh da final için çok heyecanlı olduklarını vurgulayarak, "Çok zor bir savaş olacak. Bütün yıl boyunca buna çalıştık. Hazır olmam gerekiyor. Bu, 40 dakikalık bir oyun. Benim nasıl oynadığım önemli değil. Önemli olan takımın kazanması." şeklinde konuştu.

        SFAIROPOULOS: FAVORİ FENERBAHÇE

        Olympiakos Başantrenörü Sfairopoulos ise finalin favorisinin Fenerbahçe olduğunu dile getirdi.

        Fenerbahçe'nin şu an Avrupa'nın en formda takımı olduğunu anlatan Yunan başantrenör, "Bu finalin çok özel noktaları var. Çok iyi odaklanmamız gerekiyor. Çok büyük bir takıma karşı oynuyoruz. Şu anda sezonun en iyi durumunda olan takımı Fenerbahçe. Avrupa'nın en iyi başantrenörüne sahipler. Kendi seyircilerinin önüne oynayacaklar. Finalin favorisi Fenerbahçe. Elimizden geleni yapacağız ve şansımızı zorlayacağız." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        CSKA Moskova maçını artık geride bıraktıklarını belirten Sfairopoulos, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Buraya iki final oynamaya geldik. Yarı finali kazandıktan sonra, şunu söyledik; 'Bu ilk yarıydı, yarın ikinci yarıyı oynayacağız.' Final oynayacağımız için çok mutluyuz. Kulüp adına gurur duyuyorum. Bu seviyeye gelebilmek için çok çalıştık. Heyecanla bu finali oynamayı bekliyoruz."

        Olympiakos'un tecrübeli oyuncusu Printezis de çok zor zamanlar geçirmelerine rağmen finale gelmeyi başardıklarını aktararak, "Final oynamak büyük bir şeref. Zor bir zaman geçirdik ve başarıyla finale geldik. CSKA Moskova karşısında çok zor bir maçı kazandık. Finale odaklanmış durumdayız. Başarılı olup bir kupa daha almayı ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Basın toplantısından sonra her iki takımın başantrenörü ve oyuncuları birbirlerine başarılar dileyerek, Avrupa Ligi kupasının önünde poz verdi.

        HAZIRLIKLAR TAMAM

        İstanbul'da devam eden THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde şampiyonluk mücadelesi verecek Fenerbahçe ve Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile üçüncülük maçına çıkacak İspanya'nın Real Madrid ve Rusya'nın CSKA Moskova takımları, son taktik antrenmanlarını yaptı.

        Maçların oynanacağı Sinan Erdem Spor Salonu'nda antrenmana çıkan 4 ekibin çalışmalarının on beşer dakikalık bölümleri basın mensuplarına açık tutuldu.

        MELİH: "İNŞALLAH KUPAYI KALDIRACAĞIZ"

        Antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın kaptanı Melih Mahmutoğlu, finale kaldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Real Madrid maçında istediğimiz her şeyi sahaya yansıttık. Aslında rahat geçen bir maç oldu. Her şey bir müsabakaya kaldı. Olympiakos maçında elimizden geleni yapacağız. Daha agresif ve coşkulu oynayarak, inşallah seyircimizin önünde kupayı kaldıracağız" diye konuştu.

        Finalde karşılaşacakları Olympiakos'u taraftarlarının desteğiyle mağlup etmek istediklerini aktaran Melih, "Çok saygı duyduğumuz, senelerdir Dörtlü Final'de olan bir ekip. Spanoulis önderliğinde oynuyorlar. O da dün ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Bu sene kupayı çok istiyoruz ve hak ediyoruz. Onların en önemli oyuncularını en iyi şekilde durdurup, kupaya ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

        UDOH: "OLYMPIAKOS ÇOK SERT BİR TAKIM"

        Sarı-lacivertli takımın ABD'li pivotu Ekpe Udoh, yarı finalde dün 84-75 kazandıkları Real Madrid maçına iyi başladıklarını anlatarak, "Stratejimizi son ana kadar uygulayabildik. Her şeyden önemlisi tam bir takım gibi oynadık" dedi.

        Finalde karşılaşacakları Olympiakos'un önemli bir takım olduğuna değinen Udoh, "Çok zor bir karşılaşma olacak. Olympiakos çok sert bir takım. Kendi basketbolumuza ve doğrularımıza tutunarak, aynı sertlikte oynamamız lazım" şeklinde görüş belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ