Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fırtına'dan bomba! - Basketbol Haberleri

        Trabzonspor Basketbol Kulübü yöneticileri tarafından karşılanan 2.04'lük yıldız, yeniden Türkiye'de olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 2005-2009 yılları arasında Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom'da forma giyen 30 yaşındaki Wright, "İddialı takımlarda oynamayı severim. Beko Basketbol Ligi'nin yeni takımı Medical Park Trabzonspor'u da büyük hedefleri olduğu için tercih ettim" dedi.

        Wright, basketbol kariyerine Chicago'daki Farragut Askeri Akademisi'nde başladı. Burada Kevin Garnett ile birlikte forma giydi. 1998'de Dünya Şampiyonu olan ABD Genç Milli Takımı'nın en skorer oyuncusu oldu. (6 maçta 15 sayı, 5 ribaund ortalama). 2001'de Arizona Üniversitesi'nde 15 sayı 8 ribaund ortalamalarıyla oynadı ve NCAA finaline kadar yükselen takımının önemli silahıydı.

        Avrupa kariyerine 2002'de Polonya'da Slask Wroclav takımında başladı ve takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu ve sezonun en iyi oyuncusu seçildi. 2003 yılında İsrail'in Hapoel Tel Aviv takımında forma giydi ve Play-off finali oynadı. 2004'te FIBA Avrupa Ligi All Star maçının en değerli oyuncusu seçildi. 2005 sezonunda Almanya'nın Alba Berlin takımının normal sezonu lider tamamlamasında etkisi büyüktü. 2005-2009 döneminde Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom takımlarında oynayan Wright, 2009-2010 sezonunda Turow takımına transfer oldu ve toplam 35 maçta (Lig + Avrupa) 20 sayı ortalamasıyla oynadı.

        Amerikalı oyuncu, yarın Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek ve ardından resmi sözleşmeye imza atacak. Medical Park Trabzonspor Genel Direktörü Doğan Hakyemez, "Wright kendini ispatlamış bir oyuncu. Kadromuza güç katacağına şüphemiz yok" ifadelerini kullandı. Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanı Saner Ayar da Beko Basketbol Ligi'ne yakışan bir kadro oluşturmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını, transferlerin devamının geleceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ