Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Dünyanın konuştuğu Türk! - Basketbol Haberleri

        HTSPOR

        Cholet’yi Fransa Ligi şampiyonluğuna taşıyan Türk coach olarak tarihe geçen Erman Kunter, 3milyon 750 bin euroluk bütçe ile ‘mucizeye’ imza atarken, adını da Fransız basketboluna altın harflerle kazıdı. Fransız ekibinin başında geçtiğimiz yıl Euro Challange Kupası’nda finali kıl payı kaybeden Kunter, bu sezon kadrosundan çok sayıda yıldızı kaybetmesine rağmen Fransa Ligi’nin tozunu atarak, finalde de LeMans’ı 81-65 gibi farklı bir skorla yenerek zafere ulaştı. Cholet, Kunter’le tarihinin ilk lig şampiyonluğuna imza atarken, Kunter de Türkiye dışında bir kulüple lig şampiyonluğu yaşayan ilk Türk coach unvanını kazandı.

        Takımının çok önemli bir iş başardığına dikkati çeken Kunter, “Elde ettiğimiz sonuç gerçekten çok büyük ve önemli. Birçok denk takımın olduğu zor birmaratonda basamakları tek tek çıkarak bu noktaya geldik. Eksiklerimize rağmen çok iyi oynadık. Böyle tarihi bir zafere bir Türk antrenör olarak imza atmak benimiçin de ayrı bir keyif” diye konuştu.

        İLGİNÇ BİR ‘MESAJ’ GÖNDERDİ!

        Kunter, bir Türk antrenör olarak Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden birinde şampiyonluk yaşamasının ise ayrı bir anlamı olduğunu ifade ederek, “Bence bu önemli birmesaj. Tabii bumesaj nereye giderse. Avrupalı insanlara da gidebilir, Türkler’e de gidebilir. Önemli olanmesajın hangi açıdan alındığı!..” dedi. Kunter’in bumesajı, hemFransa’daki başarısını kabullenmeyen Fransızlar’a, hemde Türkiye’de bu yükselişine kayıtsız kaldığını iddia ettiği kişelere yolladığı iddia edildi.

        FRANSIZ BASININDAN ÖVGÜ

        Fransız basını, Erman Kunter’in Cholet ile tarihi bir zafere imza attığına dikkati çekerken, L’Equipe gazetesi, “Yetenekli Türk coach Cholet ile tarih yazdı. Ancak Kunter büyük olasılıkla Cholet’den ayrılacak” diye yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ