Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Yer yerinden oynayacak! - Basketbol Haberleri

        Beşiktaş Cola Turka, NBA yıldızı Allen Iverson'a, 1,5 milyon doları garanti olmak üzere iki milyon dolarlık teklif önerdi.

        Allen Iverson... Kariyerinde bir MVP ödülü, dört sayı krallığı ve daha birçok unvana sahip bir efsane... NBA tarihinin en büyük skorerlerinden biri olan Iverson'un adı, bugünlerde Beşiktaş Cola Turka ile anılıyor. Futbolda Quaresma ve Guti transferiyle ses getiren siyah-beyazlı kulüp, serbest oyuncu konumundaki yıldıza resmi transfer teklifi götürdü.

        Philadelphia 76ers, Denver Nuggets'taki başarılı kariyerinin ardından Detroit Pistons'ta tutunamamış, şansını bir kez de Memphis Grizzlies'te denemiş, ancak yedekten gelmeyi kabul etmediği için Memphis seyircisinin önünde tek maça bile çıkmadan şehri terk etmişti.

        Iverson, başarısız Grizzlies macerasının ardından basketbolu bırakma kararı aldığını açıklamış, fakat profesyonel kariyerine başladığı Philadelphia'nın teklifiyle bu kararından vazgeçmişti.

        Özel hayatında da sorunlar yaşayan NBA yıldızı, dört yaşındaki kızının geçirdiği ciddi hastalığın ardından eşi Tawanna'nın açtığı boşanma davasıyla sarsıldı. Aynı dönemde alkol bağımlılığı ve kumar sorunlarıyla boğuşan Iverson, borcu yüzünden Detroit ve New Jersey'deki kumarhanelerin kara listesine girdi.

        Yaz boyunca kendini toparladığını söyleyen 35 yaşındaki yıldız, defalarca NBA'e dönmek istediğini açıklasa da, hiçbir takımdan teklif alamayınca gözünü Avrupa ve Çin'e çevirdi. Çin Basketbol Ligi'nde yer alan Fujian Xunxin takımı, geçtiğimiz günlerde Iverson'a 4 milyon dolarlık teklif sundu. Üstelik bu teklif, iki sene önce Çin'de forması en çok satılan oyuncular listesinde 8. sırada bulunan Iverson'a, kontratı haricinde sponsorluk fırsatları da tanıyordu. Ancak kariyeri boyunca sponsorluklar hariç sadece NBA'deki kontratlarından 155 milyon dolara yakın para kazanan Iverson, 4 milyon dolarlık teklifi az bulduğu için geri çevirdi.

        Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş Cola Turka ise Iverson'ın kapısını 1,5 milyon doları garanti olmak üzere iki milyon dolarlık bir teklifle çaldı. Çin'den gelen 4 milyon dolarlık teklifi reddeden yıldız oyuncunun, bu teklifi nasıl karşılayacağı merak konusu.

        (NTVSPOR)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ