Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA "Hido bizim için önemli!" - Basketbol Haberleri

        Hidayet Türkoğlu'nun genç basketbolculara yönelik başlattığı kampta eğitim vermek üzere İstanbul'a gelen Orlando Magic'in asistan koçu Clifford, milli oyuncunun çalışması son derece kolay bir oyuncu olduğunu dile getirdi.

        ABD'li çalıştırıcı, yaptığı açıklamada, Hidayet'in bir basketbolcu olarak çok iyi biri olduğunu belirterek, ''Hidayet çalışması son derece kolay bir oyuncu. İyi takım arkadaşı. Onun yanında olmak, zaman geçirmek son derece eğlenceli. Yardımsever biri. İyi aile babası. Etrafındakilere karşı kibar ve nazik biri'' dedi.

        Hidayet Türkoğlu'nun NBA'de hem Türkiye'yi, hem de takımı Orlando Magic'i çok iyi şekilde temsil ettiğini kaydeden Steve Clifford, ''Kendisi hem Türkiye'yi, hem bizi NBA Ligi'nde en üst seviyede temsil ediyor'' diye konuştu.

        ''YETENEKLERİ ÇOK İYİ''

        Orlando Magic'in çalıştırıcısı, milli oyuncunun uzun boyuna rağmen yetenekleriyle de ön plana çıktığını dile getirdi.

        Hidayet'in iyi bir beden yapısına sahip olduğunu vurgulayan Clifford, şunları söyledi:

        ''Kendisi bizim için çok önemli ve değerli bir oyuncu. Her şeyden önce iyi bir beden yapısına sahip. Uzun boyuna rağmen yetenekleri çok iyi. Birebirlerde rakibini kolay geçiyor. Hücum gücü kuvvetli. Bunun yanında iyi bir savunmacı. En azından savunma yeteneklerini eskisinden daha iyi yerine getirdi. Geçilmesi zor bir oyuncu olarak dikkati çekiyor.''

        HİDAYET'İN TAKIMDAKİ ROLÜ

        Steve Clifford, Türk oyuncunun takımda Dwight Howard ile birlikte ikili oyunlarda çok başarılı olduğunu söyledi.

        İkili oyunların kendilerinin en büyük silahı olduğunu kaydeden Clifford, ''Hidayet bunları başarabildiği ve yapabildiği sürece Orlando Magic hem üst seviyelere oynuyor, hem iyi skorlar buluyor. Hücumda diğer arkadaşlarıyla paslaşması ve doğru zamanda doğru pası bulması bizim skor bulmamız açısından son derece önemli. Hidayet'in takımdaki rolü son derece büyük ve çoğu zaman da onun üzerine oyunlar yazılıp oynanabiliyor'' diye konuştu.

        HİDAYET'İN BASKETBOL OKULU AÇMASI

        Oyuncuları Hidayet'in gençlere yönelik basketbol okulu açmasının da kendisini şaşırtmadığını vurgulayan Clifford, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Hidayet'in çocuklara yönelik bir eğitim yeri açması benim için sürpriz olmadı. Hiç şaşırmadım. Hidayet'in takımdaki en önemli karakteri verici biri olması. Hem arkadaşlarıyla paylaşımında, hem de sosyal hayatında son derece nazik biri. Severek ve isteyerek geldim. Bir oyuncumun burada güzel işler yapması, küçük sporculara böyle bir imkan sunması yürekten hizmet vermesi beni çok gururlandırdı.''

        Kamp sayesinde İstanbul'u gezme ve tanıma fırsatı bulacağını anlatan Steve Clifford, ''Hido'nun sahip olduğu güzel yetenekleri ve becerileri kampa katılanlara da bir şekilde aşılamak ve öğretmek niyetindeyiz. Bunun için geldim. Hidayet'in sahip olduğu aynı kaliteyi genç sporculardan da bekliyoruz. Ayrıca Türkiye'yi çok merak ediyorum ve gezmek istiyorum. Ülkeyle ilgili çok fazla haber okudum. Daha yakından bilgi almak için bu kamp bir fırsat oldu'' diye konuştu.

        DİĞER TÜRK OYUNCULARI DA ÖVDÜ

        Orlando Magic'in başarılı yardımcı antrenörlerinden Clifford, NBA'de forma giyen diğer Türk oyuncuları da övdü.

        NBA'de 3. sıradan Utah Jazz tarafından seçilen Enes Kanter'i izleme fırsatı bulamadığını anlatan Clifford, ''Enes 3. sıradan seçilmesine rağmen kendisi hakkında bilgiye sahip değilim. Ama Ömer Aşık Chicago Bulls'da çok iyi işler yaptı. Sezonu son derece iyi geçirdi. Ersan'ı çok beğeniyorum. Kendisinin performansı ortada. Beğenerek izlediğim oyunculardan biri. NBA'ye gelecekte daha çok Türk oyuncu mutlaka gelecek. Semih Erden'i de takip ediyorum'' diye konuştu.

        NBA'de Dallas Mavericks'in Miami Heat'i geçerek şampiyon olmasına değinen ABD'li çalıştırıcı, ''Dallas'ın şampiyonluğu şaşırtıcı değildi. Son derece deneyimli oyunculara sahipler. Deneyimli oyuncuların gayretiyle şampiyonluğa ulaştılar'' dedi.

        Orlando Magic'in yeni sezondaki hedefleri konusunda ise Clifford, ''Takım olarak hedeflerimiz büyük. Şansız bir şekilde play-off birinci turunda elendik. Bundan ders çıkardık. Daha iyi olmak için çalışıyoruz. Umarım Orlando Magic'i Hidayet ile birlikte daha iyi yerlerde göreceğiz'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ