Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer 'Şampiyonluk neden olmasın' - Basketbol Haberleri

        A Milli Basketbol Takımı kaptanı Hidayet Türkoğlu, geçen sene dünya ikinciliğini elde ettiklerini, ancak Avrupa Şampiyonası'nın çok farklı olduğunu vurgulayarak, ''Geçen sene ile yaşamamaya çalışıyoruz. Dünya Şampiyonası ile Avrupa Şampiyonası çok farklı organizasyonlar'' dedi.

        Hidayet, Avrupa Şampiyonası'nda geçen seneki başarının devamını getirmek istediklerini kaydederek, ''Amaç tabii ki geçen seneki başarının üzerine bir şeyler daha katabilmek ve bu başarının devamını getirmek. Şampiyonaya kadar istenilen form düzeyine geleceğiz'' diye konuştu.

        Şu anda hücum olarak milli takımın istenilen seviyede olmadığını anlatan tecrübeli oyuncu, şöyle devam etti:

        ''Hücum olarak belki şu an istediğimiz yerde değiliz, ama bu bizi hiçbir zaman düşündürmedi. Çünkü biz çok kaliteli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Bu bir haftada her zaman bir şekilde form bulacağımız periyotlar olacaktır, panik yapmıyoruz. Geçen seneki en büyük başarının savunmadan geldiğini gördük. Bu sene daha iyi savunma yapıyoruz. Fizik olarak iyi olmadığımız için hücumda aksaklıklar oluyor, kötü yüzdeyle atıyoruz. Ancak bu düzelecektir, kendimize güveniyoruz.''

        ''ENES'E GEREK DUYACAĞIMIZ MAÇLAR OLACAK''

        Hidayet Türkoğlu, genç oyuncu Enes Kanter'in Almanya'daki turnuvada iyi oynadığı maçların olduğunu dile getirerek, ''Enes, bu takımın bir parçası olduğunu hissetmeye başladı'' dedi.

        ''Litvanya'da Enes'e gerek duyacağımız maçlar olacak'' diyen Hidayet, ''O yüzden onun bu durumu sevindirici. Sonuçta genç arkadaşımız. Uzun sene milli takımın taşıyacak genç arkadaşların takıma dahil olması bizi mutlu etti. Biz her an bir arkadaşımızın çıkıp sorumluluk almasını sağlayan bir takımız. Bunu geçen sene de gördük'' ifadelerini kullandı.

        Almanya'daki turnuvada ilk kez oynayan Ömer Aşık ve Semih'in kendilerine göre biraz eksikleri olduğunu dile getiren Hidayet, ''Adidas İstanbul Cup'taki maçlar, onların kondisyon olarak biraz daha iyi olmalarını sağlayacaktır. Onlar bu takımın çok önemli parçaları'' şeklinde konuştu.

        ''AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU NEDEN OLMASIN''

        Hidayet Türkoğlu, Litvanya'da Avrupa şampiyonu olabilecek bir takıma sahip olduklarını söyledi.

        Kendilerine her zaman güvenen bir takım olduklarını kaydeden Hidayet, ''Litvanya'da Avrupa şampiyonluğu neden olmasın. Biz kendine güvenen bir takımız. Geçen sene de bunu en iyi şekilde gösterdik. Kimse bize güvenmezken, biz oyuncular olarak hiçbir şeyi umursamadık. Sahaya çıkıp elimizden gelen en iyisini yaparak, başarılı olduk. Bu sene de aynı şekilde olacağına inanıyorum. Hem bu sene hem önümüzdeki sene elde edeceğimiz başarılarla olimpiyata gidersek ne mutlu bize'' diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ