Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Hedef şaşmaz! - Basketbol Haberleri

        A Milli Basketbol Takımı’nın efsanevi isimlerinden, şimdiki takım menajeri Harun Erdenay, Litvanya yenilgisini “yıkım” olarak görmediklerini, olimpiyat hedefiyle geldikleri Avrupa Şampiyonası’ndan bu hedefe ulaşmadan dönmeye niyetleri olmadığını söyledi.

        Erdenay, Litvanya’ya karşı normal şartlarda kazanabilecekleri bir maçı yitirdiklerini ifade ederek, “Açıkçası sahada herşey bizim aleyhimize, Litvanya’nın lehine gelişti. Dış atış isabet yüzdemizin bizim bu kadar düşük olması, Litvanya’nın ise kritik atışları sokması sadece bu maça özel bir durum olarak görülebilir. Ortaya düşen her top da Litvanyalı oyuncuları buldu. Son 2-3 dakika içinde de biraz daha dikkatli olmalıydık. Ancak ev sahibine karşı oynadığımızı ve salonda üzerimizde inanılmaz bir baskı oluşturduklarını da göz önüne alırsak, bu kadar olumsuzluğa rağmen son toplarda kaybetmemiz, bizim ne derece güçlü bir takım olduğumuzun göstergesidir” dedi.

        Erdenay, Litvanya maçını geride bıraktıklarını ve grupta Polonya ve İspanya ile kalan iki maça odaklandıklarının da altını çizerken sözlerine şöyle devam etti: Litvanya’ya bir maç kaybettik diye dağılacak durumumuz yok. Şu anda o yenilgiyi unutup önce Polonya, sonra da İspanya maçlarına odaklanacağız. Diğer gruptan da çok zorlu rakiplerle oynayacağız. Bir an önce toparlanıp, ne yapıp edip olimpiyat hedefine ulaşmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Bu turnuvada en iyisini yapacak, ülkemize en iyi sonuçla dönecek gücümüz ve potansiyelimiz var.

        HTSPOR/ Gökhan TÜRE / Uğraş ÖZYURT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ