Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL 17 günde 17 galibiyet! - Basketbol Haberleri

        Sarı-kırmızılı kulübün erkek ve kadın takımları ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi geçerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanırken, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ise Kıtarlararası Kupası'nda üçüncü kez mutlu sona ulaştı.

        Galatasaray'a ilk kupasını Oktay Mahmuti yönetimindeki Galatasay Medical Park Erkek Takımı kazandırdı. Sarı-kırmızılı ekip, 27. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Kayseri Kadir Has Spor Merkezi'nde ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker ile karşı karşıya geldi. Galatasaray Medical Park, geçen sezon Beko Basketbol Ligi play-off finalinde üstünlük kuramadığı ve şampiyonluğu kaptırdığı rakibine Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ise şans tanımadı. İki uzatmaya giden karşılaşmada Fenerbahçe Ülker'i 103-97 yenen sarı-kırmızılı ekip, 26 yıl aradan sonra kupayı kazanarak camiaya ilk sevinci yaşattı.

        Antrenör Mahmuti'nin göreve gelmesiyle büyük bir değişim geçiren sarı-kırmızılı takım, geçen sezon Beko Basketbol Ligi'nde play-off'ta final oynama başarısı gösterdi. Bu sezon ise THY Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için önemli bir yarışa giren sarı-kırmızılı takım, buradan da yüzünün akıyla çıkmayı bildi. Elemelerde rakipleri PAOK, Asvel ve Lietuvos Rytas'ı geçen Oktay Mahmuti'nin öğrencileri, THY Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.

        Yeni sezonda THY Avrupa Ligi elemeleri ve Spor Toto Türkiye Kupası'nda 3'er, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Beko Basketbol Ligi'nde birer olmak üzere toplam 8 resmi karşılaşma yapan sarı-kırmızılı takım, bu maçların hepsinden de galibiyetle ayrıldı.

        Kadın takımı da kupayla sevindirdi

        Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve FIBA Avrupa Ligi'nin güçlü ekiplerinden Galatasaray Medical Park da sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başladı.

        Yeni sezon öncesi kadrosuna eski Fenerbahçeli Diana Taurasi'nin yanı sıra Epiphanny Prince, Ivanka Matic, Tina Charles ve Alba Torrens gibi yıldız oyuncuları katan sarı-kırmızılı takım, 19. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Ankara Spor Salonu'nda Fenerbahçe ile karşılaştı. Ezeli rakibini 85-78 mağlup eden Galatasaray Medical Park, 8. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

        İstanbul'da 3-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Galatasaray Store Kupası'nda Cras Basket Taranto, İstanbul Üniversitesi ve Nadezhda ekipleri ile yaptığı karşılaşmaları kazanarak mutlu sona ulaşan sarı-kırmızılı takım, Cumhurbaşkanlığı Kupası galibiyetinin yanı sıra FIBA Avrupa Ligi'nde de Litvanya ekibi Vici Aistes'i mağlup etti.

        2 kupayı da ezeli rakibi karşısında aldı

        Galatasaray camiasını en çok sevindiren gelişme ise 2 kupanın ezeli rakip Fenerbahçe ile yapılan maçlarda kazanılması oldu.

        Son yıllarda basketbolda ezeli rakipler arasında büyük bir çekişme olurken, sarı-kırmızılılar sezon başında iki Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı rakipleriyle oynadıkları maçlarda kazanma başarısı gösterdi.

        Galatasaray'da erkek takımı, Fenerbahçe Ülker'i 103-97 yenerek kupayı kazanırken, kadın takımı ise dün sarı-lacivertli ekibi 85-78 mağlup ederek, rakipleri karşısında ikinci kez kupa sevinci yaşadı.

        Tekerlekli Sandalye Takımı sevinci doruğa çıkardı

        Basketbolda Galatasaray Kulübü'ne en büyük kupayı Tekerlekli Sandalye Takımı kazandırdı.

        ''Engelsiz Aslanlar'', Japonya'nın Kitakyushu kentinde 9.'su düzenlenen Kıtalararası Kupası'nda (Kitakyushu Cup) rakiplerini mağlup ederek bu kupayı üçüncü kez müzesine götürdü.

        Daha önce bu kupayı 2008 ve 2009 yıllarında 2 kez kazanan sarı-kırmızılılar, organizasyonda Avustralya'nın Perth Wheelcats, Japonya'nın Miyagi Max ve Güney Kore'nin Seul MG takımı ile yaptığı karşılaşmaları farklı skorlarla kazandı. Finalde yine ev sahibi takım temsilcisi Miyagi Max ile karşılaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Takımı, bu maçta da rakibini 68-51'lik skorla mağlup ederek, tarihinde üçüncü kez Kıtalararası Kupası'nda şampiyon olmayı başardı.

        Sarı-kırmızılı camia, erkek, bayan ve tekerlekli sandalye basketbol takımlarının başarılarıyla 5 günde 3 kupa sevinci yaşadı.

        Basketbolda 17 günde 17 galibiyet

        Galatasaray Kulübü'nün basketbol takımları, 17 günde 17 galibiyet aldı.

        Sarı-kırmızılı kulüpte Galatasaray Medical Park Erkek Takımı, Galatasaray Medical Park Kadın Takımı ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Takımı, 30 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında oynadığı bütün maçları kazanma başarısı gösterdi.

        Bu süre içerisinde Galatasaray Medical Park Erkek Takımı 8, Galatasaray Medical Park Bayan Takımı 5, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Takımı da 4 galibiyet aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ