Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Trabzonspor küme düştü - Basketbol Haberleri

        Beko Basketbol Ligi'nde Trabzonspor, sahasında Beşiktaş Milangaz'a 81-77 mağlup olarak ligin bitimine bir hafta kala ligden düştü.

        Karşılaşmaya iyi başlayan Trabzonspor, Randle, Gibson ve Brown'un sayılarıyla 2. dakikayı 6-2 önde geçti. Ancak Hawkins ve Erceg'in art arda basketleriyle oyunda dengeyi kurarak öne geçen Beşiktaş Milangaz, 8. dakikada farkı 9 sayıya (21-12) kadar çıkardı. Oyuna giren Robinson'un içerden ve dışardan bulduğu sayılarla Trabzonspor, farkı biraz daha kapatırken ilk periyot Beşiktaş Milangaz'ın 21-17'lik üstünlüğüyle sona erdi.

        İkinci çeyrekte Gibson'un sayılarıyla farkı kapatan Trabzonspor, 13. dakikada Brown ile pota altından bulduğu basketle 24-23 öne geçti. Bu dakikadan sonra karşılıklı basketlerle geçen maçın ilk yarısını bordo-mavililer, 36-35 önde tamamladı.

        İkinci yarıda da Kerem, Robinson ve Umut ile sayılar bulan Trabzonspor, 25. dakikayı 49-46 önde geçti. Bu dakikadan sonra etkili savunma yapamayan ve hücumlardan da boş dönen bordo-mavililer, oyundaki üstünlüğünü Beşiktaş Milangaz'a kaptırdı. Siyah-beyazlılar özellikle Ersin Dağlı ve Serhat Çetin ile etkili olarak devreyi 9 sayı farkla (62-53) önde kapadı.

        Son çeyrekte Hawkins ve Kemp'in sayılarıyla 33. dakikada Beşiktaş Milangaz 66-59 önde geçerken Trabzonspor Robinson ve Gibson ile farkı 36. dakikada 1 sayıya (71-70) kadar düşürdü. Karşılıklı basketlerle geçen oyunun bu bölümünden sonra maçın bitimine 40 saniye kala Gibson'un üç sayılık basketiyle maç 77-77'lik beraberliğe geldi.

        Ancak Arroya ile 17 saniye kala hücumda 2 sayı bularak 79-77 öne geçen Beşiktaş Milangaz, Trabzonspor'un boş döndüğü hücum sonrası yine bu oyuncuyla serbest atıştan bulduğu sayılarla maçtan 81-77 galip ayrıldı.

        2. sezonunda düştü

        Beko Basketbol Ligi'nde geçen sezon tarihinde ilk kez mücadele eden Trabzonspor, 2. sezonunda ligden düşerken maçın ardından oyuncular, teknik heyet ve yöneticiler büyük üzüntü yaşadı.

        Başantröner Halil Üner'in cezası nedeniyle basın toplantısına katılan Murat Polat, maçla ilgili konuşacak çok fazla şeyin olmadığını belirterek, ''Ligde kalmak istiyorduk ama beceremedik. Bütün Trabzon halkından özür diliyoruz'' dedi.

        Polat, hakemler ile ilgili konuşmanın şimdi zamanı olmadığını kaydederek, ''Şimdi sıcağı sıcağına bazı şeyler söylersek yanlış anlaşılabilir. Ben her şeyden önce bütün Trabzon halkından şahsım ve takım arkadaşlarım adına özür diliyorum. Umuyorum bundan sonrası Trabzonspor adına daha iyi olur'' diye konuştu.

        Trabzonspor: 77 - Beşiktaş Milangaz: 81

        Salon: Hayri Gür

        Hakemler: Mehmet Keseratar, Mehmet Serdar Ünal, Murat Ciner

        Trabzonspor: Polat, Brown 18, Gibson 21, Randle 2, Fahri Kaan, Robinson 16, Levent 4, Kalve 2, Serhat 2, Kerem 9, Umut 3

        Beşiktaş Milangaz: Erceg 14, Serhat 12, Arroya 17, Hawkins 8, Ersin Dağlı 16, Mehmet Yağmur, Kemp 7, Mensah Bonsu 7

        1. Periyot: 17-21

        Devre: 36-35

        3. Periyot: 53-62

        5 Faul Alanlar: 34.06 Fahri Kaan (Trabzonspor) 35.43 Hawkins (Beşiktaş Milangaz)

        YORUMCUYA YABANCI MADDE!

        Takımlarının küme düşmesine sinirlenen Trabzonsporlu taraftarlar, maç sonunda sahaya yabancı maddeler atmaya başladı. Ortalık bir anda karıştı ve sahaya atılan yabancı maddelerden biri yayıncı kuruluş LigTV'nin yorumcusu Nur Germen'in suratına isabet etti.

        Germen'in suratının bir anda kan içinde kalmasından dolayı LigTV yayını kesti.

        "TRABZON'DAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

        Trabzonspor antrenörü Halil Üner’in cezalı olması nedeniyle Beşiktaş Milangaz karşısında takımın başında sahaya çıkan yardımcı antrenör Murat Polat, maç sonunda yaptığı açıklamada, "Ligde kalmak istiyorduk ama beceremedik. Bütün Trabzon halkından özür diliyoruz. Hakemlerle ilgili konuşacak zaman değil. Şimdi bazı şeyler söylenirse, yanlış anlaşılmaya sebep verilebilir. Ben her şeyden önce bütün Trabzon halkından şahsım ve takım arkadaşlarım adına özür diliyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ