Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol TKBL Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, bu sezon mücadele edecekleri bütün kulvarlarda şampiyonluk hedeflediklerini ifade ederek, ''Bunun için her şeyimiz mevcut. Bu hedefi önümüze inanarak koyduk'' dedi. - Basketbol Haberleri

        Yaptığı açıklamada, iyi oyunculardan kurulu bir takıma sahip olduklarını anlatan Memnun, ''Hedefimiz, yola çıkarken her şeyi kazanmak. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda, Türkiye Kupası'nda, Türkiye Ligi'nde ve FIBA Avrupa Ligi'nde şampiyon olmak. Bunun için her şeyimiz mevcut. Güçlü bir kadromuz var, motivasyonumuz çok yüksek, imkanlar üst seviyede... Her şeyi doğru yaparsak ve büyük şansızlık yaşamazsak hedeflerimize ulaşabilecek gücümüz var. Bu hedefi önümüze inanarak koyduk. Biz çok iddialıyız, yapmak istiyoruz ve bunun için buraya geldik'' diye konuştu.

        Galatasaray Kadın Takımı'nda 1996-2002 yılları arasında da görev yaptığını ve bu dönemde önemli başarılara imza attıklarını hatırlatan Memnun, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Birkaç sezon önce de buraya gelmem için görüşmeler oldu. Ancak şartlar oluşmadı. Bu sefer bütün hedeflerimizi, başaracağımıza inandığım için geldim. Daha önce burada önemli başarılar elde ettik. Kulübün büyük katkılarıyla ahlaklı, kaybetmeyi kabul etmeyen insanlar getirdik ve o kültürü verdik. Arka arkaya şampiyonluklar ve Avrupa Ligi'nde üçüncülük kazandık. O bir günde olmadı, yılların birikimiyle oldu. Kazanma kültürü oluştu. Şimdi bizim amacımız bunu tekrar oluşturmak. Bunları gerçekleştirebileceğimize yürekten inanıyorum. Burada uzun seneler devam edecek bir kadın basketbol organizasyonu yaratmak istiyoruz.''

        ''Amacımız üstünlüğü ele almak''

        Tecrübeli antrenör, Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe ile içinde olduğu rekabetin, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne (TKBL) olumlu yansıdığını ifade etti.

        Fenerbahçe'nin son yıllarda ligdeki şampiyonluklarda üstün olduğunu dile getiren Ekrem Memnun, şöyle konuştu: ''Türkiye Ligi'nde Fenerbahçe son yıllarda önde gözüküyor, amacımız üstünlüğü ele almak. Birkaç şampiyonluğu arka arkaya kazandılar. Bu büyük bir başarı. Bu rekabetin Türk kadın basketbolunu, ileri taşıdığını düşünüyorum. Biz Fenerbahçe ile yıllarca maçlar yaptık. Bizde oynayan oyuncular orada oynadı, orada oynayan oyuncular bizde oynadı. Bunlar sürekli oldu. Bunda hiçbir sıkıntı yok. Amacımız üstünlüğü ele almak. Ayrıca ligde sadece Fenerbahçe'yi rakip görmüyorum. Çok güçlü ve iyi kadrolara sahip takımların olduğu bir ligimiz var.''

        Memnun, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın geçen sezon Türk oyuncu rotasyonunda sıkıntı çektiğini belirterek, ''Bence Türkiye'nin en iyi basketbolcularından birini, milli takımın kaptanı, son şampiyonluğumuzda Galatasaray'ın oyuncusu, Türk kadın basketbolunun en büyük figürlerinden birisi olan Nevriye Yılmaz'ı aldık. Çok büyük bir kazanç bizim için. Ayrıca Şebnem Kimyacıoğlu'nu da basketbola döndürdük. Üç yıl aradan sonra yeniden oynamaya karar verdi. Tekrar milli takıma gitmek gibi bir hedefi olduğunu bize söyledi. Bu hedefi bizim için çok önemli. İyi bir hamle yaptığımızı düşünüyorum. Şebnem'e çok inanıyorum ve güveniyorum'' ifadelerini kullandı.

        ''Yabancı oyuncular, Türk oyuncuların gelişimine katkı sağlıyor''

        Ekrem Memnun, TKBL'de mücadele eden kaliteli yabancı oyuncuların, Türk basketbolunun ve oyuncuların gelişimine katkı sağladığını söyledi. Ligde çok üst düzey yabancı oyuncuların forma giydiğini vurgulayan tecrübeli antrenör, ''Yıllardır kaliteli oyuncular geliyor ve bu da Türk oyuncuların gelişmesine katkı sağlıyor. Oynamak için mücadele etmelerini sağlıyor. Bugün Türk Kadın Milli Takımı müthiş işler yaptı. Türk halkını gururlandırdı. Olimpiyatlarda bir iki pozisyonla yarı finali kaçırdık. Dolayısıyla ligin rekabetçi olması, takımların ciddi yatırımlar yapması Türk kadın basketboluna ve özellikle Türk oyunculara büyük katkı sağlıyor'' görüşlerini dile getirdi.

        ''Torrens'ın mevkisine bir takviye yapacağız''

        Memnun, geçen sezon geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle henüz iyileşemeyen İspanyol oyuncuları Alba Torrens'in oynadığı mevkiye bir takviye yapacaklarını anlattı.

        Torrens'ın yılbaşına kadar takımdaki yerini alamayacağını vurgulayan Memnun, ''Onun yerine bir hamle yapmak istiyoruz ki, yapacağız. Hazırlık dönemi geçtikten sonra, karar vereceğiz. Ama o mevkiye bir takviye yapacağız. Dolayısıyla ciddi bir kadromuz var. Bütün pozisyonlarda çok iyi olduğumuzu düşünüyorum. Başarı için her şeyimiz var'' şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ