Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin ataman, 2012-2013 sezonunda mücadele edecekleri üç kulvarda da hedeflerinin şampiyonluk olduğunu, kendilerine güvendiklerini ifade etti. - Basketbol Haberleri

        Abdi İpekçi Spor Salonu'nun basın toplantı odasında düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen organizasyonda taraftarlarla bir araya gelerek soruları yanıtlayan Ataman'ın açıklamaları, kulübün internet sitesinde yayımlandı.

        Geçen sezon Beşiktaş ile kazandığı üç kupanın ardından Galatasaray kariyerinde bir baskı hissedip hissetmediği sorulan Ataman, ''Üç ayrı kulvarda mücadele edeceğiz, üçünün sonunda da kupa var. Ve hedefimiz tabii ki üç kupayı da kazanmak. Üzerimizde baskı hissediyor muyuz? Hayır. Ben hissetmiyorum. Tüm Galatasaraylılar gibi ben de tüm organizasyonlarda birinci olmak istiyorum. Türkiye'de bizden büyük bütçeli takımlar var. Eurocup'ta en az bizim kadar bütçeye sahip en az 4-5 takım, hatta bizden fazla bütçesi bulunan Unics Kazan var. Baskı hissetmiyoruz, ama kendimize güveniyoruz. Ve sonuna kadar hedeflerimizi gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz'' şeklinde ifadeler kullandı.

        ''Ergin Ataman'ın olduğu yerde büyük hedefler vardır''

        Geçen sezon Siena'dan David Hawkins'i ve Olympiakos'tan da Zoran Erceg'i Beşiktaş'a getirdiği hatırlatılarak, yöneltilen ''Bu sezon Henry Domercant ve Jamont Gordon'u Eurocup'a getirdiniz. Bu oyuncuları nasıl ikna ediyorsunuz?'' şeklindeki soruya Ataman şöyle yanıt verdi:

        ''Hangi kupa olursa olsun, çok önemli değil. Ben Galatasaray'ın Euroleague'e bir yıl ara verdiğini düşünüyorum; ama bugüne kadar gittiğim her takımda büyük oyuncularla konuşarak benimle birlikte çalışmaya ikna etmişimdir. Tabii ki Galatasaray ön plandadır; ancak Ergin Ataman'ın olduğu her yerde büyük hedefler vardır. Oyuncular bunu bilir, tercihlerini de buna göre yaparlar. Bilirler ki; Ergin Ataman'ın olduğu yerde iyi basketbol oynanır; şampiyonluğa, hedefe giden bir takım olur, profesyonel şartlar oluştuğu zaman gelirler, bu sene de öyle oldu. Birçok oyuncumuzla kontratımız iki, üç yıl. İnşallah önümüzdeki yıl da aynı kadroyla Euroleague şampiyonluğunu kovalarız.''

        ''Hiçbir şampiyonluk kolay değil''

        Beko Basketbol Ligi'ni mi yoksa Eurocup'ı mı kazanmanın daha kolay olduğu sorulan Ataman, ''Kağıt üzerinde incelendiğinde Eurocup'ta şampiyonluk daha kolay görünebilir. Ama orada da Valencia, UNICS Kazan, bizim gruptaki Lokomotiv Kuban ve BC Donetsk gibi takımlar var. Fransız kulüpleri var. Deplasmanlar oynuyorsunuz, birçok şart gelişiyor. Hiçbir şampiyonluk kolay değil. Hepsi zor'' ifadelerini kullandı.

        Eurocup'ta şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını anlatan Galatasaray Medical Park Başantrenörü, iç sahada yapacakları ilk maç ile final maçının değerinin aynı olduğunu vurgulayarak, ''Gruplarda sayı farkları çok önemli. Onun için taraftarlarımızın da ilk maçtan itibaren bu kupayı küçümsemeden bizimle beraber olmalarını istiyoruz. Biz her deplasmanı ağır şartlarda oynayacağız. Galatasaray bu turnuvanın favori takımlarından biri olduğu için bize en ciddi şartları sunacaklar'' diye konuştu.

        Jaka Lakovic'in durumu

        Jaka Lakovic'in, iyi bir teklif gelmesi durumunda takımdan ayrılacağını bildiren Ataman, bu oyuncunun durumunu şöyle aktardı:

        ''Şu anda yönetimle durumu değerlendiriyoruz. Lakovic bir takım bulana kadar bizimle beraber normal antrenmanlara çıkar mı, altıncı yabancı olarak bir süre kadroda bulunur mu, konuşuyoruz. Ama şu bir gerçek ki; biz bu sene önemli yatırım yaptık, ciddi bir bütçe ayırdı yönetimimiz. Bu bütçenin içerisinde Lakovic yok. Çok ciddi, 1 milyon euro değerinde bir kontratı var. Dolayısıyla Lakovic'i de kadroya alarak üzerine bir yük daha bindirmek istemiyoruz. Diğer taraftan oynamasa da sorumluluğumuzu yerine getirerek onun ödemesini yapıyoruz. Belki antrenmanlarda 5'e 5'e de alabiliriz, belki zaman zaman kadroda da olabilir. Ama bu demek değildir ki; Lakovic, sezon sonuna dek kadromuzda olacak. İyi bir teklif gelirse bizden ayrılacak.''

        Josh Shipp'in serbest kaldığını, Türkiye'den bir takıma giderse geçen sezon Galatasaray'dan aldığı bedeli (350 bin dolar) sarı-kırmızılı kulübün isteme hakkı bulunduğunu bildiren Ataman, ''Anadolu Efes'te deneme antrenmanları yapıyormuş. Şayet kadroya almayı düşünürlerse mutlaka Galatasaray'a gelerek bir teklif yapacaklardır, yönetimimiz de bunun değerlendirmesinde bulunacaktır'' dedi.

        Sezon öncesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle takımla çalışamayan Henry Domercant'ın bireysel antrenmanlara başladığını bildiren Ataman, bu oyuncunun takım antrenmanlarına başladıktan sonra ligin üçüncü haftasındaki Anadolu Efes maçında hazır olacağını düşündüğünü aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ