Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Fenerbahçe Ülker'in yıldız şutörü Romain Sato'nun pasaportuna, Union Olimpija maçı için gittiği Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da "sudan sebeple" pasaportuna el konuldu. Orta Afrikalı basketbolcu gözaltına alındı - Basketbol Haberleri

        HTSPOR

        THY Euroleague A Grubu'nda Union Olimpija takımıyla deplasmanda karşılaşmak üzere Slovenya'ya giden Fenerbahçe Ülker, yıldız forveti Romain Sato'nun pasaportuna el konulması ardından da gözaltına alınmasıyla büyük şok yaşadı.

        "PASAPORT NUMARASI DOĞRULANAMADI"

        Sarı-Lacivertli takımın Ljubljana Havalimanı'nda kontrolden geçtiği sırada pasaportundaki Schengen vizesini aldığı Fransa'ya hiç giriş yapmamış olması ve pasaport numarasının doğrulanamaması gibi gerekçelerle alıkonan Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Sato, ardından havalimanındaki polis merkezinde gözlem altına alındı.

        ÇABALAR SONUÇ VERMEDİ

        Başta Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer ve Şube Sorumlusu Nedim Karakaş olmak üzere Fenerbahçeli yetkililerin, Sato'nun serbest bırakılması için gösterdiği yoğun çabalar sonuç vermedi. THY Euroleague yetkilileri de konuyla yakından ilgileniyor.

        FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN KINAMA: SKANDAL

        Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde konuyla ilgili "Skandal" başlığıyla yapılan açıklamada, "Bu usulsüz uygulama karşısında tarafımızdan diplomatik ve hukuki işlemler başlatılmıştır. Schengen vizesi de olan, aynı pasaport ile ABD'den ülkemize ve birçok Avrupa ülkesine de giriş çıkış yapan sporcumuzun maruz bırakıldığı bu hukuka ve diplomasiye aykırı tutum, tarafımızca anlaşılamamakla birlikte hukukçularımız ve yetkililerimiz tarafından takip edilmektedir. Oyuncumuzun yarınki (bugünkü) maçta oynatılmamasına yönelik yapılan bu usulsüz işlemler, tarafımızdan hukuki platformda en ağır şekilde karşılık bulacaktır. Yapılan bu gayri hukuki uygulamanın, oyuncumuzun müsabakada oynatılmamasına yönelik olduğu aşikardır. Söz konusu ülke yetkilileri, bu hukuk dışı davranışlarıyla her türlü hukuki ve diplomatik yaptırımı da göze alarak durumu oyuncumuzun bir gece tutuklu kalması boyutuna getirmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki bu hukuk dışı uygulama, kulüpler arası bir sorun değil ülkeler arası bir skandaldır. Konu ile ilgili her ayrıntı, gelişmeler doğrultusunda kamuoyu ile de paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.

        BİRBİRİNDEN ÇELİŞKİLİ İFADELER

        Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Romain Sato'nun alıkonduğu Slovenya'nın başkenti Ljubljana'daki havalimanındaki polislerin ve diğer yetkililerin çelişkili açıklamaları birbirini takip etti.

        Temelinde Sato'yu Union Olimpija maçında oynatmamanın yattığı aşikar olan olayla ilgili önce "sahte pasaport" açıklaması yapan polislerin, ardından "Schengen vizesini aldığı Fransa'ya giriş yapmamış", "Pasaport numarası doğrulanamıyor" gibi gerekçeler öne sürmeleri kafaları karıştırdı.

        Havalimanında bulunan Union Olimpija kulübü yetkilisi Matej Zupancik de "Sato'nun pasaportu poliste. Diplomatik bir kriz. Fenerbahçe ile alakası yok" derken, Slovenya ile Orta Afrika Cumhuriyeti arasında diplomatik bir kriz olduğunu ve durumun bundan kaynaklandığını iddia etti. Yine Sloven medyasında yer alan bir başka haberde, Sato'nun pasaportunda hiç gitmediği ülkelerin mühürlerinin olduğu ve pasaport numarasının doğrulandığı, ayrıca ülkesi Orta Afrika Cumhuriyeti'nde de vatandaşlıktan çıkarılmasının gündemde olduğu ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ