Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA NBA'İN "YEŞİL DEVİ!" - Basketbol Haberleri

        HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ DIŞ HABERLER

        CELTICS "CHEERLEADERS" GRUBUVE ÜNLÜLER GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

        Yeni parke döşemeleri ama eskimiş şampiyonluk bayraklarının altında oynanan maçta NBA'in köklü ekiplerinden Boston Celtics toplamda 17. kez şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Bu Boston ekibinin çok sayıdaki şampiyonluğundan biri olurken final serisinde Lakers karşısında ortaya konan muhteşem performansta büyük payı olan Paul Pierce, Kevin Garnett ve Ray Allen üçlüsü yani "Büyük Üçlü" ise takımın yeni jenerasyonu olarak bu onura ilk kez ulaştı.

        Uzun süren 22 yılın ardından final serisinde Lakers'ı deviren Celtics NBA'i yeniden yeşile boyayı da başardı.

        Seri LA'da 3-2 olduktan sonra Boston'a taşındı ve 6. maç "LA'i Yen, LA'i Yen" tezahüratlarıyla başladı. Tezahüratları ve şovlarıyla nefes kesen seyirci arasında Boston efsanelerinden Bill Russell, John Havlicek ve JoJo White da yer aldı. Celtics de LA Lakers'ı bu muhteşem maçta büyük bir farkla -tam 39 sayı farkla- devirerek 131-92 yenerek NBA şampiyonluğunu serinin 6. maçında ilan etti.

        Kobe ve arkadaşları maç boyunca Celtics'in üstünlüğü altında kalırken bu durumu kabullendiler ve işine bakan Celtics'in yıldızlarından Garnett 26 sayı, 14 ribaunt, Ray Allen 26 ve Pierce da finallerin "En Değerli Oyuncusu" yani MVP olduğu serinin son maçında 17 sayı kayederek 1986'dan beri takımlarının ilk kez şampiyon olmasını sağladılar.

        Son düdükle birlikte Pierce antrenör Doc Rivers'i kırmızıenerji içeceği ile sularkentakım sahibi Wyc Grousbeck de bir puro yakarak bundan önceki 16 şampiyonlukta eli olan Red Auerbach'a saygılarını yolladı.

        Garnett ise yerde parkeyi öperek bu şampiyonluğu yaşarken efsanelerden "tüm zamanların en iyi isimleri" arasında yer alan Bill Russell ile uzun süre sarılarak gecesine neşe kattı.

        Boston bu sayede 17 Haziran'da 17. kez şampiyon olmayı başarırken muhteşem bir finale imza attı, Lakers antrenörü Phil Jackson ise kendisinin 10. şampiyonluk hayallerine bu sena veda etmek zorunda kaldı.

        Lakers maç boyunca bir varlık gösteremezken normal sezonun en değerli oyuncusu seçilmiş olan Kobe Bryant maçı 22 sayıyla tamamladı.

        Bu arada maçın ikinci yarısında Boston taraftarının Kobe'ye "Sen Michael (Jordan) değilsin" şeklinde uzun süre bağırması gecenin ilgi çeken detaylarından oldu.

        Efsanevi rock gruplarından Aerosmith'in solisti Steven Tyler, aktör Leonardo DiCaprio, NFL takımlarından Patriots antrenörü Bill Belichick ve Miami Heat'in yıldızı Dwyane Wade bu önemli maçı izleyen isimler arasında yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ