Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Hadiyat Türkoğlu'na 20 maç ceza - Basketbol Haberleri

        NBA'de Orlando Magic forması giyen milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, ligin doping politikasına aykırı madde kullandığı gerekçesiyle 20 maç ceza aldı.

        Hidayet’in NBA’deki anti-doping programını ihlal eden anabolik steroid maddesi, yani methenolone kullandığı belirtildi.

        "HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM"

        Hidayet, Orlando Magic'in resmi internet sitesine yaptığı açıklamada "Geçen yaz Türkiye'den tatilden döndüğümde, omzumdaki sakatlığımın tedavisi için bir ilaç kullandım. Almadan önce kontrol etmedim ve yasaklı bir madde olduğunu bilmiyordum. Vücuduma giren maddeden dolayı tüm sorumluluğu üstleniyorum. Büyük bir hata yaptım. Orlando Magic organizasyonundan, takım arkadaşlarımdan ve taraftarlardan özür diliyorum. Birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattığımı ve yüzüstü bıraktığımı biliyorum. Bu hata için özür diliyorum" dedi.

        "HERKES İÇİN İYİ BİR DERS OLDU"

        Hidayet, Orlando Magic'in resmi internet sitesine yaptığı açıklamadan sonra da bir basın toplantısı düzenledi. Hidayet "Açıklaması gerçekten çok zor. Aralık ayında test olmuştum. Dün gece haberim oldu. Araştırmam gerekirdi. Bu duruma düşmemeliydim. Ders alınacak bir hata yaptım. Pek çok sakatlıkla yüzleşiyoruz. Bu duruma düşmeyi kimse istemez. Kariyerimin en iyi yıllarını Orlando'da geçirdim. Yaza kadar bekleyip iki taraf için de neler olacağını göreceğiz. Bu herkes için iyi bir ders oldu. Her zaman 2 hatta 3 kere araştırma yapın. Bu duruma düşmeyin. Performans artırmak için ne bir ilaç ne de yasaklı bir madde kullandım. Omzumdaki sakatlığın iyileşmesi için kullandım. 100'ün üstünde testten geçtim. Daha önce ilaç kullanırken doğru insanlara soruyordum. Bu sefer bunu yapmadım. Sezon öncesi acımı dindirmek için ilaç kullandım. Kısa bir süre iyi hissettim ve bıraktım. Benim için kötü bir yıl oldu. 20 maç boyunca oynamasam da, takımla birlikte olmaya çalışacağım" ifadesini kullandı.

        HENNIGAN: DÜRÜSTÇE BİR HATA

        Orlando Magic Genel Menajeri Rob Hennigan ise Hidayet Türkoğlu'nun bilmeden yasaklı maddeyi kullandığını belirterek "NBA Listesi'nde 125'ten fazla yasaklı madde var. Oyuncularımızı listenin içeriği ile ilgili bilgilendirmeye çok zaman harcıyoruz ve açıkçası bunu yapmaya devam edeceğiz. Dürüstçe bir hata olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

        CEZA ALAN 8. BASKETBOLCU

        Hidayet Türkoğlu, NBA'de yasaklı madde kullanımından ceza alan 8. basketbolcu oldu. NBA'de daha önce Rashard Lewis, OJ Mayo, Darius Miles, Lindsey Hunter, Soumalia Samake, Matt Geiger ve Don MacLean performans artırıcı madde kullanımından cezaya çarptırılmıştı.

        MADDİ KAYBI 2.9 MİLYON DOLAR

        Milli basketbolcumuzun 20 maç oynayamayacak olması nedeniyle maddi kaybının 2.9 milyon dolar olduğu öğrenildi. Hidayet Türkoğlu'nun 20 maçlık cezası Orlando Magic-Atlanta Hawks karşılaşmasıyla başlayacak.

        Daha önce performans artırıcı maddeden ceza alanlar:

        OJ Mayo: 10 maç (2011)

        Darius Miles: 10 maç (2008)

        Rashard Lewis: 10 maç (2009)

        Lindsey Hunter: 10 maç (2007)

        Somaila Samake: 5 maç (2002)

        Matt Geiger: 2 maç (2001)

        Don MacLean: 5 maç (2000)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ