Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'da forma giyen ABD'li Lance Williams Türk vatandaşlığına geçmek istiyor - Basketbol Haberleri

        Williams, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) başladığı Türkiye kariyerini, Banvit'in ardından Türk Telekom takımında sürdürdüğünü hatırlattı. İTÜ'de 1, Banvit'te 4 yıl forma giydikten sonra Türk Telekom'a transfer olduğunu anımsatan Williams, ''Ailemle birlikte 5 yıldır Türkiye'deyiz ve bunun keyfini çıkarıyoruz'' dedi.

        Deneyimli oyuncu, ailesiyle Türkiye'de çok mutlu bir yaşam sürdürdüklerini, bunun sonucunda da Türk vatandaşlığına geçmeye karar verdiğini ifade ederek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan da bu konuda yardım istediğini belirtti.

        Türk vatandaşlığına geçiş işlemlerini araştırdığını ve şartları yerine getirir getirmez resmi başvurusunu yapacağını ifade eden Lance Williams, Türk vatandaşlığına geçme isteğini, ''Türk insanının en büyük özelliklerinden biri olan misafirperverliği ve cana yakınlığı beni çok etkiledi. Bu nedenle Türk vatandaşlığına geçmeye karar verdim. Bir çok ülkede bunu bulamayabiliyorsunuz ama Türk insanı çok sevecen ve cana yakın. En kısa sürede Türk vatandaşlığına geçip, hayatımın kalan kısmını burada yaşamak istiyorum'' şeklinde dile getirdi.

        Ankara'da yaşamak istiyor

        Williams, daha önce İstanbul ve Bandırma'da yaşadığını, ancak Ankara'yı daha çok beğendiğini dile getirerek, aktif sporculuk yaşantısının ardından Ankara'da kalmayı ve antrenörlük yapmayı planladığını bildirdi. Türkiye'de uzun oyuncu antrenörüne pek fazla rastlanmadığını, kendisinin böyle bir çalışma arzusu olduğunu ifade eden Williams, ''Özellikle burada genç oyuncularla çalışıp, onlara bir şeyler öğretmek istiyorum'' dedi.

        Türk yemeklerini beğendiğini, baklava, börek ve hamur işlerini ise çok sevdiğini anlatan Williams, 5 çocuk babası olduğunu, çocuklarının hepsinin Türkçe'yi çok iyi şekilde konuştuklarını ve kendisinin de bu konuda yoğun bir çaba içinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ