Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Potadaki derbide Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe Ülker'i 66-53 yendi; ligde üst üste 13. galibiyetini aldı. - Basketbol Haberleri

        Galatasaray Medical Park: 66 - Fenerbahçe Ülker: 53

        Salon: Abdi İpekçi

        Hakemler: Engin Kennerman, Halil Baldemir, Kaan Büyükçil

        Galatasaray Medical Park: Arroyo 9, Cenk Akyol, Markoishvili 11, Ersin Dağlı 8, Ndong 14, Engin Atsür, Macvan 7, Gordon 1, Furkan Aldemir 4, Ender Arslan 12

        Fenerbahçe Ülker: McCalebb 17, Sato 3, Bogdanovic 8, Kaya Peker 2, Oğuz Savaş 2, Ömer Onan 6, Andersen 11, Barış Ermiş, Emir Preldzic 1, İlkan Karaman 3

        1. Periyot: 15-12

        Devre: 34-30

        3. Periyot: 50-43

        Galatasaray Medical Park, Pınar Karşıyaka mücadelesinde çıkan olaylardan sonra aldığı 2 maç seyircisiz oynama cezasından dolayı sadece kadın ve 14 yaş altı çocukların izlediği karşılaşmaya Markoishvili'nin art arda bulduğu 5 sayı ile başladı. Fenerbahçe Ülker ise rakibine Bogdanovic'in serbest atıştan kaydettiği 4 sayı ile karşılık verdi. Savunmada rakibini durduran sarı-kırmızılı takım, hücumda da Arroyo'nun yönlendirmesinde Ersin ile sayılar buldu ve 9. dakikada 15-11'lik üstünlük kurdu. İlk periyot, 15-12 sarı-kırmızılı takımın üstünlüğüyle sona erdi. İlk çeyrekte Fenerbahçe Ülker, bulduğu 12 sayının 10'unu serbest atışlardan kaydetti. İkinci çeyreğe de iyi başlayan Galatasaray Medical Park, ilk 4 dakikada 9-2'lik seri yakaladı ve sarı-lacivertliler karşısında skoru 24-14'e getirdi. Ev sahibi takımın sert savunması karşısında skor üretemeyen Fenerbahçe Ülker, dış ve serbest atışlarla oyuna tutunmaya çalıştı. Pota altında Macvan ve Ersin Dağlı ile rakibine üstünlük kuran Galatasaray Medical Park, Macvan'la 18. dakikada 12 sayılık fark yakaladı: 31-19. Andersen ve İlkan'ın bu dakikadan sonra dış atışlardan bulduğu 9 sayı ile farkı kapatmaya çalışan konuk takım, Ömer ve Andersen'le farkı 4 sayıya kadar indirdi ve devreye Galatasaray Medical Park'ın 34-30'luk üstünlüğüyle girildi. İkinci yarıya iyi başlayan ve Galatasaray Medical Park hücumlarını iyi savunan Fenerbahçe Ülker, Ömer ve McCalebb'in basketleriyle 22. dakikada 34-34'lük beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra 16-0'lık seri bulan sarı-kırmızılı takım, rakibine 22 ile 28. dakikalar arasında 6 dakikada boyunca sayı şansı tanımadı ve skoru 50-34'e getirdi. Bu dakikadan sonra McCalebb'in etkili oyunuyla Fenerbahçe Ülker, farkı 7 sayıya (50-43) kadar indirdi. Çeyreğin bitimine 1 saniye kala Furkan'la iki serbest atıştan yararlanamayan Galatasaray Medical Park, son çeyreğe 50-43 önde girdi. Oldukça çekişmeli geçen son periyotta Galatasaray Medical Park Arroyo ve Ndong, Fenerbahçe Ülker ise McCalebb ile skor üretti. Üçüncü periyodun sonunda yakaladığı farkı maç sonuna kadar koruyan Galatasaray Medical Park, mücadeleyi 13 sayı farkla 66-53 kazandı. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla ligde oynadığı son 13 maçı galip tamamladı.

        Karşılaşmada, 17 sayı 7 ribaunt 3 asistle oynayan Fenerbahçe Ülker'den McCalebb, maçın en skorer ismiydi.

        Ev sahibi sarı-kırmızılı ekipte ise 14 sayı 5 ribauntluk performans sergileyen Ndong, takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

        MAÇTAN NOTLAR

        Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan mücadelede sarı-kırmızılı oyuncu Engin Atsür'ün aşil tendonu koptu. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndan oynanan mücadelenin 9. dakikasında sakatlanarak sedye ile oyundan çıkmak zorunda kalan Engin Atsür'ün sağ ayak bileği aşil tendonunun koptuğu bildirildi. Daha önce de ciddi sakatlıklar yaşayan milli basketbolcunun uzun süre parkelerden uzak kalabileceği bildirildi.

        ÜNAL AYSAL MAÇI SALONDA SEYRETTİ

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

        Karşılaşma öncesinde salona gelen Aysal, ikinci başkan Ali Dürüst, yönetim kurulu üyeleri ve Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile birlikte basketbolculara destek verdi.

        Fenerbahçe Kulübü'nü ise maçta, yönetim kurulu üyesi ve basketbol şube sorumlusu Semih Özsoy temsil etti.

        KARŞILAŞMAYI KADIN VE ÇOCUKLAR İZLEDİ

        Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe Ülker arasındaki maçı, sadece kadın eşliğinde 14 yaş ve altındaki çocuklar ile yıldız ve daha küçük takımlarda basketbol oynayan altyapı sporcuları takip etti. Pınar Karşıyaka ile oynadığı karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle iki maç ceza alan ev sahibi takımın mücadelesinde, sadece kadın ve çocuk taraftarlar tribündeki yerini alabildi. Mücadele öncesinde ve sırasında takımlarını destekleyen sarı-kırmızılı basketbolseverler, az sayıda olmalarına rağmen Fenerbahçe Ülker üzerinde baskı kurmaya çalıştı.

        İLKAN KARAMAN'A TEPKİ

        Galatasaraylı kadın ve çocuk taraftarlar, Fenerbahçe Ülkerli oyuncu İlkan Karaman'a tepki gösterdi. Sezon öncesinde olaylı şekilde Galatasaray Medical Park'tan Fenerbahçe Ülker'e transfer olan İlkan aleyhinde tezahüratlarda bulunan sarı-kırmızılı taraftarlar, maç boyunca İlkan'ı protesto etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ