Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Galatasaray MP Başantrenörü Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu ve yayıncı kuruluşa tepki gösterdi - Basketbol Haberleri

        Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında TOFAŞ'ı 92-64 yendikleri maçın saatiyle ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu ve yayıncı kuruluşa tepki gösterdi.

        Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, maçın saati ve oynandığı günle alakalı tepki göstererek, şunları kaydetti:

        "Yayıncı kuruluşa ve ligler koordinatörüne Türk basketbolunu ve Galatasaray'ı biraz daha ciddiye almalarını öneriyorum. 15 günlük bir aradan sonra futbol takımımızın şampiyonluk kutlamalarının olduğunu güne maç koymak veya yayıncı kuruluş olarak buna zorlamak basketbolu ciddiye almamaktır. Bundan dolayı insanlar maça gelemedi. Bugün play-off'a yakışan bir basketbol oynadık ama maalesef sadece play-off'lara 2 bin kişilik taraftarın önünde başlangıç yaptık. Oysa ki daha farklı bir günde maç oynansa Galatasaray taraftarı bu salonu hınca hınç dolduracaktır. Basketbolu ve Galatasaray'ı ciddiye alın. Galatasaray koşar adımlarla Türkiye'de şampiyonluğa doğru ilerliyor."

        Maç hakkındaki görüşlerini bildiren Ataman, atmosferin ve maç saatinin etkisiyle maça istedikleri gibi başlayamadıklarını anlatarak, "15 gündür maç oynamamanın vermiş olduğu tempo eksikliğinin dışında sabah mahmurluğu vardı. Onu attıktan sonra yavaş yavaş ritmimizi bulduk ve takım halinde çok iyi savunma yaptık. Arroyo'nun önderliğinde diğer oyuncuların da katkısıyla önemli bir galibiyet aldık. Hedefimiz, salı günü serinin ikinci maçında turu geçmek için aynı basketbolu oynamak olacak" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ