Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Spor turizminin önemi! - Basketbol Haberleri

        Konya'nın Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı Adem Esen, Efes Pilsen World Cup 7 turnuvasının, spor turizminin canlandırılması ve geliştirilmesi gerektiğini gösterdiğini bildirdi.

        Esen, Konya da ilk olarak uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapan Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nin spor camiası ve izleyiciler tarafından büyük beğeni topladığını söyledi. Efes Pilsen Cup 7 turnuvasının son derece başarılı bir şekilde sona erdiğini ifade eden Esen, ''Turnuva bize spor turizminin canlandırılması ve geliştirilmesi gerektiğini göstermiştir. Ayrıca Konya'da basketbol sevgisinin en üst düzeyde olduğunu görmek bizi son derece mutlu etti'' diye konuştu.

        Esen, Selçuklu Belediyesi olarak çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: ''Basketbol Federasyonu ve sponsor firmalar bu konuda özveriyle çalıştılar. Konya'da basketbol sevgisinin üst düzeyde ve her yaşta olduğunu gördük. Bu da bizi oldukça memnun etti. Konya'da spor turizminin canlandırılması ve geliştirilmesi yönünde çalışmaların hızlandırılması gerektiğini de görmüş olduk. Selçuklu Belediyesi olarak bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bu bağlamda Konya'nın tanıtımının yapılmasının yanı sıra esnaflarımızın ve bölge sporcularımızın etkinliklerden olumlu etkilenecektir. Spor turizminin Konya'nın gelişimi ve iktisadi gelişim için ne kadar önemli olduğunu Efes Cup turnuvasıyla görmüş olduk. Belediyemiz tarafından yaptırılan ve hizmete sunulan spor salonu gerek spor camiasından ve gerekse izleyicilerden büyük takdir topladı. Milli takım antrenörü ve milli sporcular Anadolu'da böyle bir salonun yapılmasının kutlanacak bir çalışma olduğunu söylediler.''Organizasyonun her aşamasının hiçbir aksama olmadan yürütüldüğünü ve başarılı bir sınav verildiğini belirten Esen, ''Bu turnuva bir başlangıç olacaktır. Önümüzdeki dönemlerde daha farklı ve büyük organizasyonlarla bu salon Konya'nın spor turizmine katkı sağlamaya devam edecektir'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ