Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL FIBA, FIBA Turgay Demirel, harun erdenay - Basketbol Haberleri

        Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa'nın yeni başkanı oldu.

        Almanya'nın Münih kentindeki Marriott Otel'de gerçekleştirilen iki günlük FIBA Avrupa Genel Kurulu sona erdi. Basına kapalı düzenlenen genel kurulda FIBA Avrupa başkanlığı için Turgay Demirel'in yanı sıra Makedonya Basketbol Federasyonu Başkanı Daniel Dimevski de yarıştı.

        FIBA Avrupa'ya üye ülkelerin basketbol federasyonları ve yetkililerinden oluşan delegelerin 40'ının oyunu alan Demirel, FIBA Avrupa başkanlığına seçildi. Diğer aday Daniel Dimevski ise 8 oyda kaldı. 2 oy da geçersiz sayıldı.

        FIBA Avrupa başkanlığına 2010 yılında da aday olan, ancak kazanamayan Demirel, 2018 yılına kadar Avrupa basketbolunu yönetecek. Demirel, bu göreve getirilen ilk Türk başkan oldu.

        Basın mensupları, oylama sonuçlarını, salonun dışındaki bir ekrandan takip etti.

        Turgay Demirel kimdir?

        1957 yılında İstanbul'da doğan Demirel, İstanbul Alman Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Bilimleri Bölümü'nden mezunu oldu. 1975 yılından 1988'e kadar Yenişehir İstanbul Bankası ve Galatasaray'da basketbol oynayan Demirel, Türk Milli Takımı'nda 41 kez forma giydi. Demirel, 1988 yılında iki kez Türkiye şampiyonluğu yaşadıktan sonra Galatasaray Erkek Basketbol Takımı kaptanıyken basketbolu bıraktı.

        Demirel, 1992 yılında TBF'nin seçimle göreve gelen ilk başkanı oldu.

        HARUN ERDENAY DA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU

        Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Teknik Menajeri Harun Erdenay, FIBA Avrupa Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

        Almanya'nın Münih kentindeki Marriott Otel'de gerçekleştirilen ve TBF Başkanı Turgay Demirel'in FIBA Avrupa başkanlığına seçildiği genel kurulda, FIBA Avrupa Yönetim Kurulu'nun 23 kişilik üye listesi de belirlendi. Harun Erdenay'ın da aralarında bulunduğu üye listesinde şu isimler yer alıyor:

        Cyriel Coomans (Belçika), Mirsad Donlagic (Bosna Hersek), Georgi Glushkov (Bulgaristan), Zeljko Draksic (Hırvatistan), Jiri Zidek (Çek Cumhuriyeti), Antti Zitting (Finlandiya), Jean-Pierre Suitat (Fransa), Ingo Weiss (Almanya), Asterios Zois (Yunanistan), Ivan Bodrogvary (Macaristan), Hannes Jonsson (İzlanda), Dino Meneghin (İtalya), Edgars Sneps (Letonya), Mindaugas Spokas (Litvanya), Tor Christian Bakken (Norveç), Grzegorz Bachanski (Polonya), Emilia Carmen Tocala (Romanya), Yulia Anikeeva (Rusya), Dejan Bodiroga (Sırbistan), Jose Luis Saez Regalado (İspanya), Lena Wallin-Kantzy (İsveç), Harun Erdenay (Türkiye), Oleksandr Volkov (Ukrayna).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ