Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası turgay demirel milli takım hedef, turgay demirel 2014 fiba dünya kupası, turgay demirel a milli basketbol - Basketbol Haberleri

        HTSPOR

        Basketbol Federasyonu ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, İspanya’daki performansın ve altyapıdaki başarıların ardından geleceğe ümitle baktıklarını söyledi.

        12 Dev Adam’ın, turnuvada çeyrek finale kalarak ilk önemli hedefi yakaladığını ifade eden Demirel, “Kalbimizden geçen tabii ki yarı finaldi. Ama olmadı. Litvanya gerçekten güçlü bir rakipti. Bu turda karşımıza çıkabilecek en iyi takımlardan biriydi. Her ne kadar daha iyisini yapacak potansiyeli yansıtamamış olsak da hedef aşamayı gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

        ‘GELECEĞE ÜMİTLE BAKIYORUZ’

        Demirel, bu yaz altyapı şampiyonalarında alınan başarılı sonuçlarla geleceğe daha da umutlu bakabildiklerini dile getirdi.

        U20 ve U18 kategorilerinde arka arkaya gelen şampiyonlukların çok önemli olduğuna dikkati çeken Demirel, “Şu an elimizdeki 87 jenerasyonuyla kaynaştırabileceğimiz 90, 92, 94, 96 doğumlu çok önemli yeteneklere sahibiz. Bunlar arasında 12 Dev Adam’ı yıllar boyu taşıyabilecek kalitede genç isimler var. Tabii bu noktada önemli olan, onların gelişimini sağlıklı bir şekilde sağlayıp, bulundukları seviyeyi daha yukarıya taşımalarını sağlamak. TBF ve kulüpler olarak bu anlamda üzerimize düşen görevler var. Bunu en iyi ve sağlıklı şekilde yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ