Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor F TİPİ CEZAEVİNDE BADMİNTON ŞAMPİYONASI - Diğer Haberleri

        Türkiye'nin çeşitli illerinde kalan tutuklu mahkumlar Badminton Şampiyonası için Ankara Sincan F Tipi Cezaevinde biraraya geldi. 19 Cezaevinden 53 mahkumun kıyasıya çekiştiği maç sonunda dereceye giren takımlar sevinçlerini dans ederek gösterdi.

        Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Badminton Federasyonu tarafından Ankara Ceza İnfaz Kurumları kanpüsünde (L-2 Ceza İnfaz Kurumu) Badminton Turnuvası düzenlendi. Mahkumlar arasında gerçekleştirilen turnuva çekişmeli geçti. Turnuvaya 19 cezaevinden 57 hükümlü katıldı. Gençlik ve Spor Federasyonu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik'in de katılarak dereceye giren mahkumlara plaketlerini verdi. Turnuva öncesi basın mensuplarına bir açıklama yapan Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik, suç işleyen insanların ceza infaz kurumlarına gönderilmesinin nedeninin sosyalleştirilerek yeniden topluma kazandırılmaları olduğunu belirterek, bu nedenle ceza infaz kurumlarında, öğretim, mesleki eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler ile psiko-soyal yardım çalışmalarına büyük önem verildiğini söyledi. Bu kapsamda Badminton Federasyonu olarak, 21 ceza infaz kurumunda 600 hükümlü ve tutukluya verilen pilot eğitimlerde alınan olumlu sonuçların ardından, Kahramanmaraş Eğitim Merkezi'nde 65 kurumdan 135 ceza infaz kurumu personeline badminton eğitimi verildiğini ifade etti. Özmekik, eğitim alan kurumlarda antrenörler eşliğinde çalışmalara devam edildiğini ve bunun sonucunda turnuvalar düzenleyerek her cezaevinin şampiyonlarının belirlendiğini söyledi. Bugün Ankara Sincan Cezaevinde düzenlenen turnuva ile her cezaevinin şampiyonunun biraraya gelerek final oynadıklarını kaydeden Özmekik, turnuva ile badminton sporunun daha çok sevilmesini amaçladıklarını kaydetti.

        Mahkumlar tarafından ilgiyle izlenen turnuvada Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu birinci oldu. Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ikinci, Çanakkale E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurulu üçüncü olurken, Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu dördüncü oldu. Final müsabakalarının ardından dereceye giren takımlar müzikler eşliğinde doyasıya eğlenirken, ailelerine ve yakınlarına da basın mensupları aracılığıyla 'selam' söylediler.

        Aydın E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan turnuvaya katılan ve birincili kazanan takımın Antrenörü Levent Arat, şampiyon olacaklarına inanarak buraya geldiklerini ve mahkum arkadaşların da profesyonel sporcular gibi davrandıklarını söyledi. Badmintona gönül veren mahkumlar Bülent Karakulak, Serkan Candan ve Ergün Bozer ise, ceza evinden çıktıktan sonra da badminton sporu ile profesyonel olarak ilgilenmek istediklerini söyleyerek, "Bu spor sayesinde 1 yılda 12 kilo verdim. Badminton Federasyonunun etkinliklerini ve organizasyonlarını daha da artırmasını istiyoruz" dedi.

        Turnuvanın ardından mahkumlar gönüllerince dans ederek kutlama yaptı. Turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve plaketlerin yanı sıra badminton raket ve topları ile eşofmanlar hediye edildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ