Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Dünya Kupası, Dünya Kupası tahminleri - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın "Dünya Kupası ve Ekonomi 2014" raporuna göre, Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nı, yüzde 48,5 ihtimalle evsahibi ülke kazanacak.

        Goldman Sachs'ın 1960'dan bu yana oynanan yaklaşık 14 bin uluslararası resmi maçta, regresyon analizi metodunu kullanarak yaptığı tahmin doğrultusunda 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 20. FIFA Dünya Kupası, evsahibi Brezilya'nın olacak. Rapora göre, yüzde 48,5 oranla Brezilya, 13 Haziran'daki finalde kupayı kaldıracak. "Sambacılar"dan sonra kupayı kazanma şansı en yüksek takımlar ise yüzde 14,1 ile Arjantin, yüzde 11,4 ile Almanya ve yüzde 9,8 ile son şampiyon İspanya.

        İstatistiklere göre, Brezilya, 2. turda Hollanda, çeyrek finalde Uruguay, yarı finalde ise Almanya'yı yenerek finale yükselecek. Arjantin de 2. turda Ekvador, çeyrek finalde Portekiz ve yarı finalde İspanya'yı mağlup ederek finale çıkacak. Finalde Arjantin'i 3-1 yenen Brezilya, tarihinde 6. kez kupayı müzesine götürecek.

        Gol krallığını, yüzde 12,5 ihtimalle Arjantinli Lionel Messi kazanacak. Messi'den sonra "Altın Ayakkabı Ödülü"nün en önemli adayları, yüzde 10 ile evsahibi ülkeden Neymar, yüzde 7,1'er ihtimalle Uruguaylı Luis Suarez ve Portekizli Cristiano Ronaldo, yüzde 6,25 ihtimalle de bir başka Arjantinli Sergio Agüero olacak.

        Goldman Sachs, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 FIFA Dünya Kupası öncesinde yayımladığı raporda da yüzde 26,6 ile en fazla şansı, Brezilya'ya vermişti. Fakat Brezilya, Felipe Melo'nun kırmızı kart gördüğü çeyrek final karşılaşmasında Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etmişti.

        2010 raporunda 15,7 ile en fazla orana sahip ikinci takım İspanya, tarihinin ilk Dünya Kupası zaferini yaşamıştı. Banka, İspanya'nın uzatmalarda Iniesta'nın attığı golle finali kaybeden Hollanda'ya ise şampiyonluk için yüzde 14,9 şans tanımıştı.

        Goldman Sachs'ın "Dünya Kupası ve Ekonomi 2014" raporuna göre, 2014 Dünya Kupası'nın favori takımları şöyle sıralandı:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ