Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Dünya Kupası, Dünya Kupası haberleri, Dünya Kupası tarihi, dünya kupası bilgileri - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        Futbolda dünyanının en önemli organizasyonu olan Dünya Kupası'nı düzenlendiği 1930 yılından bu yana 8 değişik ülke kazandı.

        2. Dünya Savaşı dışında 1930 ile 2010 yılları arasında 19 kez düzenlenen dünya kupasında, en fazla şampiyonluğu kazanan ülke 5 kez şampiyonluğa ulaşan Brezilya oldu. Brezilya'yı 4 şampiyonlukla İtalya, 3 şampiyonlukla da Almanya izledi.

        Arjantin ve Uruguay 2, İngiltere, Fransa, İspanya ise 1 kez ülkelerine dünya kupası şampiyonluğu sevinci yaşattı.

        Kupayı bugüne dek 5 Avrupa, 3 de Güney Amerika ülkesi kazanırken, diğer kıtalardan şampiyon çıkmadı.

        URUGUAY, İNGİLTERE VE İSPANYA KAYBETMEDİ

        Dünya kupalarında Uruguay, İngiltere ve son şampiyon İspanya oynadıkları final maçlarını kazanarak, kupaya ulaşan ülkeler oldu.

        İki kez final oynama hakkı elde eden Uruguay, bunların ikisinde de şampiyonluğu yakalarken, İngiltere ve İspanya da birer kez oynadıkları final sonunda kupaya uzanmayı başardı.

        DÜNYA KUPASI'NIN EN DRAMATİK TAKIMI HOLLANDA

        Dünya kupalarının en dramatik takımı ise Hollanda. "Portakallar", dünya kupaları tarihinde 3 kez finale çıkma başarısı gösterdi ama bir türlü mutlu sona ulaşamadı.

        Oynadığı 3 finali de kaybeden Hollanda, ülkesine kupa sevinci yaşatamadı. İlk olarak 1974'de ev sahibi Batı Almanya, 1978'de yine ev sahibi Arjantin'e finalde mağlup olan Hollanda, Güney Afrika'daki son dünya kupasında da bu kez uzatma bölümünde yediği golle İspanya karşısında sahadan yenik ayrıldı.

        Çekoslovakya ve Macaristan da ikişer kez final oynama hakkı elde etmelerine rağmen tarihlerinde hiç dünya kupası kazanamadı.

        Bu arada İsveç de bir kez çıktığı finalde, kendi evinde yapılan şampiyonada Brezilya'ya mağlup oldu.

        BREZİLYA VE ALMANYA 7 KEZ FİNALİST OLDU

        Dünya kupalarında en çok finalist olan ülkeler Brezilya ile Almanya oldu.

        İki ülke de 7'şer kez finale adını yazdırırken, İtalya 6, Arjantin ise 4 kez finale yükselmeyi başardı.

        Almanya ve Brezilya, en çok finale çıkan ülkeler olmalarına rağmen bugüne dek sadece Güney Kore ve Japonya'da düzenlenen 2002 Dünya Kupası'nın finalinde karşı karşıya geldi. Bu finali 2-0'lık sonuçla Brezilya kazandı.

        FİNALLER VE SONUÇLARI

        Dünya kupaları tarihinde yapılan finaller ve sonuçları şöyle:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ