Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Beşiktaş'a 3-2 mağlup olan Bursaspor'da teknik direktör Şenol Güneş, maç sonu Lig TV mikrofonlarına konuştu - Futbol Haberleri

        Beşiktaş'a 3-2 mağlup olan Bursaspor'da teknik direktör Şenol Güneş, maç sonu Lig TV mikrofonlarına konuştu.

        Şenol Güneş maçı değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

        "Futbol kalitesi olarak ilk yarıda pas yüzdesi düşük top kayıpları çok olan bir oyun oldu. 2. yarı oyunu forse ederek oynamaya çalıştık. Golü yedikten sonra hamle yaptık ve golü bulduk ama verilen bir penaltı var. Bunları tartışmak doğru değil. Çok tartıştık. Nihayetinde kaybettik. Rakibi tebrik ediyoruz."

        Tecrübeli teknik adam, Fernandao'nun Pedro'ya yaptığı faul ve sonrasında gördüğü sarı kartı, "Fernandao'nun yaptığını görmedim." sözleri ile değerlendirirken şu şekilde devam etti:

        "Ben çıkarken Motta'nın yaptıklarını söylemeyeyim şimdi burada... Bunları konuşmak dedikodu gibi oluyor. Kazanmak için sahaya çıktık. Daha iyi oynamamız lazımdı. Hakemin de kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Bizim de onun için de yanlış kararlar verebilir. Sarı kartlar, kırmızı kartlar bir de mağlubiyet; darbe yediğimizi düşünüyorum."

        BASIN TOPLANTISI

        Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş'a 3-2 yenildikleri maçta bir yandan da oyuncu kaybı yaşadıklarını söyledi. Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kaybeden takımın kendileri olduğunu belirterek, "Hem oyuncuları kaybettik hem maçı kaybettik. Bizim için kötü bir gün" dedi.

        Maçın ilk yarısında saha zemininin kuru olmasından dolayı akıcılığın yaşanmadığına dikkati çeken tecrübeli çalıştırıcı, Beşiktaş'ın ikinci yarının sonlarına doğru baskılı oynamaya çalıştığını vurgulayarak, "Psikolojik olarak gol atmak için baskılı oynadı. Attığımız golün ardından yediğimizle üç puanı rakip aldı. Yarış devam ediyor. Rakibin oyun anlayışı, iştahı ve seyirci baskısı bize göre iyiydi. Bunu iyi kullandı" diye konuştu.

        "HAKEMLE PUAN ALDIĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM"

        Şenol Güneş, kaybettikleri 10 puanın yarısını hakem hatalarıyla yitirdiklerini ve Galatasaray, Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüpleri arasındaki tartışmalarda kendilerinin sıkıntı yaşadığını savundu. Beşiktaş ile yaptıkları ilk maçta da penaltılarının verilmediğini iddia eden Güneş, şunları söyledi:

        "Bunlar olağan şeyler. Yeni bir şey değil. Birkaç defa bu ifadeleri kullandığımızda federasyon rahatsız oldu. Biz nasıl oyuncuları değiştiriyorsak, onlar da yapıyorlardır. Hakemle puan aldığımızı hiç düşünmüyorum. 10 puanımız kayıpsa bunun yarısı, hakemlerin takdir haklarını aleyhte kullanmasıyla oldu. Oyuncularıma da söylüyorum (sen işini daha iyi yapacaksın)"

        Gündem değiştirmeyi istemediğini kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki tartışmaların etkisine değindi.

        Bu konuları bir daha gündeme getirmenin doğru olmadığını belirten Güneş, "Bu yarış Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında gidiyorsa o kavganın içine girip ezilmek istemiyoruz. Fillerin kavgasında çimler eziliyor. Biz o kavgaya girmek istemiyoruz. Biz futbol oynamaya çalıştık. Bugün de öyle yarın da öyle yapacağız. Sezon bittiğinde değerlendirme yaparız" ifadelerini kullandı.

        "ADALETİN OLMADIĞI YERDE BUNLARI KONUŞACAĞIZ"

        Şenol Güneş, 45 yıldır futbolun içinde olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Kim ne kadar art niyetliyse onlar da o kadar art niyetli. Bu toplumsal bir olay. Siz de hakem olsanız takdir haklarını aynı şekilde verirsiniz. Bu baskıyı, kültürü, eğitimi verdiğiniz sürece buradan bu sonuç çıkar. Kullanmayan iki hakem var, onların da önünü keserler. Reçete yok. Reçete her alanda eğitim, kültür. Haksızlıklar hepimizin hayatında oldu. İnsanlar bir araya sevgiyle, kaynaşarak gelirler ama adaletle yönetilirler. Adaletin olmadığı yerde bunları konuşacağız. Kötü yönetimde bunları düzeltemezsiniz. Şu anda Türkiye'de olduğu gibi. 'Vur, kır, parçala' kaldırmak lazım. Beşiktaşlılar beni de alkışlasın. Bu kültürü seyirciye, medyaya, hakeme verirseniz olur. Aksi halde oyuncu artistik faul alıyorsa, antrenör 'benim hatam yok, oyuncunun' diyorsa, medya işine gelen yöneticiyle ilişki kuruyorsa bu olmaz."

        BURSASPOR'DAKİ GELECEĞİ

        Yeşil-beyazlı takımla 1 sezonluğuna anlaşan Şenol Güneş, sezon sonunda durumunun ne olacağından çok takımın başarısıyla ilgilendiğini ifade etti.

        Her maça çıkıp futbol adına iyi şeyler yapmaya çalıştığını anlatan Güneş, "Sezon sonuna kadar öyle gideceğim. 'Yarın ne olur?' diye bakmıyorum. Gündemimde kalıp, gitmek değil bu takımın daha iyi oynaması var. 5-6 oyuncunun daha iyi olabileceğini biliyorum. Kadromuz dar. Onu kendi içimizde zenginleştirmeye çalışıyoruz. Kaleciler hariç 19 oyuncumuz var. Bunlarla uğraşırken öteki konularla hiç girmiyorum. Sözleşmem bitiyor. Yarın da ayrılabilirim, hiç ayrılmayabilirim de. Çalışmalarım Bursaspor'un başarısı içindir" diye konuştu.

        Beşiktaş'ın Ankara'da oynama talebini kabul etmemelerine değinen Güneş, hangi sahada oynayacaklarından çok seyahat uzunluğunu dikkate aldıklarını aktardı.

        Güneş, Beşiktaş ile her yerde oynayabileceklerini kaydederek, "Oyuncularla konuştum. Ankara'ya gitmenin sorun olabileceğini söylediler. Maçlarda seyahat etmek bile yorucu. Saha ile ilgili değil seyahat konusunda daha yakın diye tercih ettik" değerlendirmesini yaptı.

        Motta ile Fernandao arasında yaşanan gerginliğine ilişkin de tecrübeli çalıştırıcı, kendisinin olayı yatıştırmak için gittiğini dile getirdi.

        Fernandao'nun sinirli olmasından dolayı kendisini almaya gittiğini söyleyen Güneş, Motta konusunda kullandığı ifadelere açıklık getirerek, "Hala saldırıyor, bırak kazanmışsın, uzak dur. Ayırdığım için üzerime geldiğinden rahatsız oldum. Hala neyi ispatlıyorsun o yüzden konuştum. O yumruk atsa sen de atsan kırmızı kart" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ