Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Kartal ile ilk haftalarda yerden yere vurulan Fenerbahçe'nin bugünlere gelmesinde birçok önemli unsur yatıyor - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        Şampiyonluk yarışında 4. yıldız yolunda emin adımlarla yürüyen Fenerbahçe, şüphesiz ligin ikinci yarısında 3 büyüklerin içinde tartışmasız en efektif görüntü çizen takım oldu. İlk yarının sonlarına doğru vites arttıran Kanarya, ikinci yarı adeta şahlandı ve arka arkaya önemli galibiyetler almaya başladı. Tam 14 maçtır yenilmeyen Sarı- Lacivertliler, deplasmandaki son 5 maçını kazandı ve bu süreçte 36 puan topladı. Peki ilk haftalarda yerden yere vurulan Fenerbahçe’nin bugünlere gelmesindeki çok önemli sırrı neydi?.. İşte o sırları, yaşananları ve başarıya giden yolu sizler için 8 maddede topladık...

        1- KARTAL DIŞ DÜNYAYA KAPANDI

        Göreve gelme süreci, lige başlangıcı derken adeta yerden yere vuruldu İsmail Kartal. Çok ağır eleştiriler alan, taraftarın desteğini bir türlü arkasında hissedemeyen başarılı teknik adam, kulaklarını tamamen dış dünyaya kapattı. Sürekli çalışan, Samandıra’dan dışarı adım atmayan Kartal, bu azminin ödülünü almaya başladı. Takımına hakimiyeti gün geçtikçe artan İsmail Kartal, böylece kendisine inanmayanları da mahcup etmiş oldu.

        2- TEKNİK HEYET UYUM SAĞLADI

        Sezon başında Ersun Yanal’ın aniden ayrılmasının ardından göreve gelen İsmail Kartal, çok kısa süre içinde bir ekip toparlamak zorunda kaldı. Kartal’ın hazırda bir ekibi olmadığı için çok ani bir şekilde gelişen bu süreçte teknik heyetin Samandıra’ya ısınması da zaman aldı. Fakat zaman geçtikçe futbolcularla uyum da artarken teknik heyet de Samandıra’ya ısındı. Analiz sistemi eskisi gibi tam randımanla kullanılmaya başlandı. Devre arasında takviye de gelince teknik heyetin performansı da tavan yaptı.

        3- ELEŞTİRİLER KAMÇILADI

        Eleştiriler sadece Kartal’a yapılmıyordu. Futbolcular da yerden yere vuruluyordu. Gazetelerde, televizyonlarda, sosyal medyada bu eleştirilere maruz kalan futbolcular, eleştirilerden pozitif sonuç çıkarmayı başardı. Eleştirileri hak etmediklerini düşünen futbolcular adeta hırs yaptı ve bugünlere gelindi.

        4- OYUNCULARI KÜSTÜRÜLMEDİ

        İsmail Hoca, sezon başından beri futbolcularla alakalı çok sorun yaşadı. Emenike, Alves, Caner, Diego gibi futbolcular Kartal’a kararlarından dolayı tepki gösterdi. Hatta yönetim, bu futbolculardan bazılarının biletini dahil kesmeyi düşünürken, teknik direktör İsmail Kartal, uzun maratonu düşünerek her futbolcuyu kazanma yoluna gitti.

        5- KARAKTER KOYDULAR

        Sıkıntılı dönemde de, çıkış yapılan dönemde de ortaya adeta karakter koyan futbolcular hem yönetimin, hem de teknik heyetin işini kolaylaştırdılar. Samandıra kuralları, deplasmana birlikte gitme fikirleri, kamp önerileri gibi pek çok fikir ortaya atıp, kötü gidişatı düzeltmek için çaba sarf ettiler. Şampiyonluğu çok istediklerini gösterdiler.

        6- YÖNETİM DENGEYİ KURDU

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu takımla diyaloğunu çok dengeli bir şekilde yürüttü. Bir dönem bu durum stres yaratırken, daha sonra çok hassas bir şekilde korunan bu mesafe futbolculara pozitif etki yaptı. Futbolcular ve teknik heyet, başkan ve yönetim kurulunun desteğini arkalarında hissederken bu destek stres yaratacak seviyede olmayınca adeta doping etkisi yaptı.

        7- KAMP ETKİSİ

        Fenerbahçe, performansını ilk yarının son haftalarına doğru yükseltse de ikinci yarıda bambaşka bir kimliğe büründü. Ligin en üstün top oynayan takımı unvanını hakkıyla geri alan Sarı-Lacivertliler’in bu atılımında şüphesiz ki en önemli etken devre arası kampıydı. “Lider” sıfatıyla girilmesi de kampın iyi geçmesine çok etki ederken kampta hem çok iyi çalışıldı hem de üst düzey olan arkadaşlık ortamı performansları olumlu yönde arttırdı.

        8- KAPTANLAR İŞ BAŞINDA

        Fenerbahçe’nin belki de en şanslı olduğu noktalardan birisi de kaptanları. Emre, Volkan, Selçuk, Gökhan, Kuyt Samandıra’ya tamamen ağırlıklarını koydu. Herkesin derdiyle, sorunuyla ilgilendi. Yeri geldi sert, yeri geldi arkadaşça tüm hatalar konuşuldu. Takımın ayağa kalkmasında kaptanların hem olgunluğu, hem liderlik vasıfları hem de takıma hakim olmaları çok işe yaradı.

        EMENİKE: FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLACAK

        Emmanuel Emenike, Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı ve kendi bireysel performansı hakkında konuştu. “Çok çalışarak daha fazla gol atacağıma inanıyorum” diyen yıldız oyuncu, “Yeniden şampiyon olmak için bizim için her maç önemli. Sezonun en zorlu dönemindeyiz ve zafer için hazır olmalıyız. Fenerbahçe yeniden şampiyon olacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ