Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Futbolcuların sorumluluktan kaçmaması, Beşiktaş'a Liverpool karşısında tarihi zaferi getirdi - Futbol Haberleri

        Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanşında Liverpool'u penaltılarda 5-4 mağlup ederek tur atladığı maçta ilginç bir detay dikkat çekti.

        Karşılaşmanın normal ve uzatma sürelerinin Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle bitmesinin ardından penaltı atışlarına geçilirken, teknik direktör Slaven Bilic'in penaltıları kullanacak isimleri belirlemesini beklemeden siyah beyazlı futbolcuların aralarında bir karar aldığı ortaya çıktı. 11 kişilik kadroda kaleci Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Daniel Opare ve Pedro Franco dışındaki 7 futbolcunun, Bilic'e giderek, "Penaltıları biz kullanalım" dedikleri öğrenilirken. Bilic de bunun üzerine bu futbolculara penaltıları kullandırdı ve Beşiktaş tarihi bir zafer elde etti.

        Hırvat teknik adam, penaltı atışlarıyla ilgili olarak da yaptığı açıklamada, "Ben penaltıyı kim atar diye sorduğumda, 7 oyuncu ilkokuldaki çocuklar gibi, 'Ben atmak isterim' diye parmak kaldırdı. Hiçbiri sorumluluk almaktan kaçmadı. İşte orada ben bu takımımla gurur duydum" ifadesini kullandı.

        Penaltı atışlarında Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Demba Ba, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson ve Tolgay Arslan kaydetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ