Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Club Brugge ile eşleşmelerini yorumladı - Futbol Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Avrupa Ligi'nde Club Brugge ile eşleşmelerini yorumladı. Orman, Liverpool karşılaşması ve ligdeki durumları ile ilgili de açıklamalar yaptı. Bilic ile sözleşme uzatmayı düşündüklerini söyleyen Fikret Orman, ilk hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

        İşte Fikret Orman'ın açıklamaları:

        "Hayırlı olsun. Beşiktaş dünkü gibi oynarsa, hiç farketmezdi kimin çıkacağı... Camia olarak ülke olarak kenetlenmiş bir takım var. Brugge, daha şanslı bir kura olarak gözüküyor. Buraya kadar gelen bütün takımlar güçlü. Çok büyük bir avantajımız var. Bizim doğum günümüzde 19.03'te ağırlayacağız onları... Gittiğimiz yere kadar gitmek isteriz.. Bütün taraftarlara teşekkür ediyorum. Bir sitem de yapmadan edemeyeceğiz. Olimpiyat Stadı uzak, seyir zevki yok gibi şeyler söyleniyordu. Hafta içi 80 bin kişiye top oynadık. Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor. Bursa maçında 5 bin kişi vardı. Bu takım taraftarıyla bütünleşince daha iyi oynuyor. Taraftarlarımızı tribünlere bekliyoruz. Biz orada futbol ambiansını tutturamadığımız için Ankara'da Konya'da oynadık. Devamlı deplasmana gidiyoruz. Bu çocukların dinlenmeye, aileleriyle olmaya ihtiyaçları var. Bir fedakarlık yapılmalı. Bütün camiamızın kol kola olmasını istiyoruz."

        "FUTBOLCULARI ALIRKEN KARAKTERLERİNE BAKIYORUZ"

        "Transferlerimizi koordinasyon içerisinde yapıyoruz. Yüzde bir milyon scout ekibinin izlemelerini dikkate alıyoruz. Ben de çoğu maçlarını seyrediyorum. Bu sezon sonu yapacağımızı birkaç transfer var mesela, onları gidip izliyorum. Tolgay Arslan ile alakalı 2 senedir maçlarını canlı olarak seyrettim. Hocam izliyor, ekip izliyor, yöneticiler izliyor. Tombaladan çeker gibi transfer yapmıyoruz. Demba Ba, Sosa, Gökhan, Cenk... Bunların hepsi strateji üzerine yapıldı. Milosevic'in de katkı yapacağını düşünüyorum. Karakter analizi de yapıyoruz oyuncuyu alırken. Sahaya çıkarken 40 senedir Beşiktaşlı gibi oynuyorlar. Bizim bir ailemiz var, bunu sürdürmeye çalışıyoruz."

        "KUPAYI ALAMAMAK AYIP"

        "Beşiktaş, Avrupa ekipleri kadar bütçeye sahip. Mesela Brugge'ün bütçesi yarımız kadar değildir. Sevilla'dan Villarreal'den birçoğundan daha büyük bütçeliyiz. Kimsenin cebinden gelen parayla değil, kulüp yönetiminin topladığı gelirle oluyor. Yani Beşiktaşlıların parası. Dünyanın en güzel stadyumuna sahibiz. Müthiş coşkulu bir taraftarı olan bir kulüp. Sevilla daha küçük bir bütçeyle bu kupayı alabiliyorsa, biz niye alamayalım? Ütopik bir şey değil bu. Olmaması ayıp bunun. Ben ve arkadaşlarımın en büyük hedefi kulübe birkaç tane Avrupa kupası getirmektir. İnşallah bir şeyler yapmaya çalışıyoruz."

        "BİRİNCİ HEDEF LİG ŞAMPİYONLUĞU"

        "Bizim için en önemli şey lig şampiyonluğu. UEFA da önemsiz değil. Tabiri caizse gavur ... çekerek geliyoruz buralara. Kendi stadımızı kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Geçmişten borçlar var. Ciddi bir efor gerektiriyor. Kendi stadımıza şampiyon olarak dönmek istiyoruz. Bizim birinci hedefimiz lig şampiyonluğudur. Stadı olmadan bütün maçları deplasmanda oynayarak şampiyon olarak bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Beşiktaşlıların takımlarıyla bir araya gelmesiyle bunlar yapılacaktır."

        "PRİMLERİ İKİYE KATLADIK"

        "Necip'ten bahsetmek lazım öncelikle. Necip bizim evladımız. Kendi mevkisi olmamasına rağmen inanılmaz başarılıydı. Opare de Tolgay da çok başarılıydı. Biz bu arkadaşlara iyi oynasınlar diye para veriyoruz. Herkes parasını istiyorsa, Beşiktaş taraftarı da güzel futbol görmek istiyor. Primleri de ikiye katladık. UEFA'dan gelen para 200 bin Euro bu maçla ilgili. Dünkü maçta belki 400 bin Euro civarında prim dağıtıyoruz. Kimse unutmasın ki biz de taraftarız."

        "BİLİC İLE UZUN DÖNEMLİ SÖZLEŞME YAPACAĞIZ"

        "3 büyük camia da atbaşı gidiyor. Herkes şampiyonluğu istiyor. Slaven Bilic bir maçla değerlendirilebilecek bir hoca değildir. Futbol hatalar oyunudur. Hata olmasa bütün maçlar 0-0 biter. Bizim hocamıza güvenimiz tamdır. Bir sene daha sözleşmesi vardır. Biz istikrarlı bir kadro istiyoruz. Hocamızla da memnunuz. Uzun dönemli bir sözleşme yapacağız gibi gözüküyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ