Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Aferim Mete Kalkavan - Futbol Haberleri

        HTSPOR/Bülent YAVUZ

        Galatasaray, Antep karşısında öldü öldü dirildi. Sonunda 85. dakikada attığı golle de liderliği ele geçirerek zirve yolunda altın değerinde 3 puan aldı.

        Ligde kolay maç kalmadı. Kuvvetli ve zayif takım yok. Çünkü hakem başlama düdüğünü çalınca sahadaki mücadele tamamen değişik seyrediyor. Zayıfıda hücüm ediyor kuvvetliside... Cumartesi Eskişehirspor'u gördük. Alkışlanacak bir futbol oynadı. Bu akşam Gaziantep neredeyse 1 puanı alıp gidiyordu. Artık zirve yarışı yapanların "bu maç çanta da keklik" hesabı yapmamaları gerekir yoksa sonu hüsran olur.

        Hakem Mete Kalkavan'a gelince... 10 numara maç yönetti. Bir kaç faul atladı tabiki ama bu kadar mücadeleli, bu kadar tempolu, pozisyonu çok bol olan maçta hakem elbette bu oyunun bir parçası ve renk katan mimarıydı. Hakemliği son zamanlarda ışıl ışıl parlıyor. Özellikle profesyonel hakemliğe başladıktan sonra Riva'da MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun nezaretinde yapılan eğitimler ve maç analizler Mete'nin hakemliğini uçurmuş. Cüneyt Çakır'dan sonra Mete Kalkavan ve Ali Palabıyık genç jenerasyonun en önemli hakemleri olarak Türk hakem camiasının gururu oluyorlar.

        Bu kervana Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek'in de katılması gerekir. Hakemlerimiz hep böyle olsun biz onlarla ilgili güzel şeyler yazalımü, güzel konuşalım çünkü onlar Türk futbolun ayrılmaz parçasıdırlar.

        İllada pozisyon yazmak gerekirse Selçuk'a verilmeyen bir faul var. Melo'nun hareketinde faul var hakem verdi zaten sarı kart olmaz. Emre'nin şutunda Gaziantep ceza alanı içerisinde top Abdulkadir'in eline çarpıyor. Adı üzerinde çarpma, penaltı olmaz. Hakemin karırı doğruydu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ