Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Emre Belözoğlu'nu Galatasaray'dan Mircea Lucescu gönderdi - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Belözoğlu'nun Galatasaray'dan ayrılmasına Mircea Lucescu'nun önayak olduğu ortaya çıktı. Fatih Terim'den sonra Galatasaray'da teknik direktörlük görevine gelen Rumen teknik adamın o dönem Galatasaray'da beraber çalıştığı Emre'ye, "Her oyuncu bir gün İtalya'da oynamalı" dediği, o dönemde aklında yurt dışına çıkmak olmayan Emre'nin de bundan çok etkilenerek daha devre arasında Inter'e imza attığı bildirildi.

        Emre'nin Inter'e transferinde ayrıca Okan Buruk ve Hakan Şükür'ün de büyük payı olduğu bildirildi. Bir önceki dönemde Hakan Şükür'ü transfer eden Inter'in Emre'ye kanca attığı dönemde Okan Buruk'la da görüştüğü, Okan'la görüşen Interli yöneticilerin, yurt dışına çıkmak istemeyen Emre'yi ikna etmesi için bugünün Gaziantespor teknik direktörüne, "Onu ikna edemezsen seninle de çalışmayız" dedikleri öğrenildi.

        Lucescu gibi Okan da Emre'nin iknasında önemli rol oynadı. O dönemde Inter forması giyen Hakan Şükür de Emre'yi arayarak, "keşke şimdi daha erken Avrupa'ya gelseydim diyorum. Ne kadar erken Avrupa'ya çıkarsan o kadar daha rahat adapte olursun" dediği o dönemin bilinen ama fazla dillendirilmeyen gerçekleri olarak ortaya çıkmaya başladı.

        (Fotospor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ