Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş İdari ve mali yönden ibra edilden Beşiktaş Başkan Fikret Orman seçim kararı aldı - Beşiktaş Haberleri

        x Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün idari ve mali kongresinde, "Anladım ki siz seçim istiyorsunuz. Sandığı koyarız ve güven oylamasına gideriz. İlk yönetim kurulu toplantısında sandığı ne zaman koyacağımızı söyleriz. El mi yaman bey mi yaman görürüz" dedi. Öte yandan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi.

        x Beşiktaş yönetimi, 2014 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplandısında ibra edilirken, kürsüye tekrar gelen Fikret Orman, "Seçime gidecek misiniz?" sorusuna, "Benim ağzımdan laf bir kere çıkar. Yönetim Kurulunda bununla ilgili kararı vereceğiz" yanıtını verdi.

        x Kavgaların yaşandığı kongrede, üyes Erdal Coşkun Yağcı, Beşiktaş Beşiktaş Mali Genel Kurulu'nda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

        x Ahmet Gelberi adlı üyenin konuşması esansında başkan Fikret Orman'ın özel hayatı ile ilgili eleştiriler yapmasıyla ortam bir anda gerildi. Basın Sözcüsü Metin Albayrak ve Futbol A Takımı Sorumlu Yöneticisi Mete Vardar, kürsüye yürüyerek üyenin konuşmasını sonlandırmasını istedi.

        KONGREDE NELER YAŞANDI?

        İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye katılımın oldukça fazla olduğu gözlenirken, kongrenin Divan başkanlığına Uluç Gürkan seçildi. Toplantı, kongre Divan başkanlığı seçimi için üyelerin salona geç girmesi ve önergenin de geç verilmesi sebebiyle 1 saatlik bir gecikme ile başlayınca salonda protestoların yaşanmasına neden oldu.

        Uluç Gürkan'ın Divan Başkanı seçilmesinden sonra başlayan kongrede başkan Fikret Orman üyelere kısa bir hoşgeldiniz konuşması yaptı. Daha sonra Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, kulübün idari faaliyetleri ile ilgili son bir yılını anlatan konuşma yaptı.

        Bu arada Ürkmezgil'in konuşması esnasında bayan voleybol takımının küme düşmesini söylemesi, üyelerin alkışlı protestosuna neden oldu. Genel sekreter Ahmet Ürkmezgil'in kulübün idari faaliyetleri ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından 2. başkan Ahmet Nur Çebi mali yapı ile ilgili konuştu.

        ÇEBİ: "BEŞİKTAŞ'IN BORCU BİZİM NAMUSUMUZDUR"

        Ahmet Nur Çebi açıklanan borçlar içinde kendi dönemlerine ait borçlanmanın stat haricinde sadece 97 milyon lira olduğunu ve önceki yönetimden kalan faiz ve kur farkları sebebiyle genel borcun bu derece yükseldiğini açıkladı.

        Ahmet Nur Çebi kulübü bir önceki yönetimden 583 milyon liralık bir borç ile devraldıklarını söyleyerek, "Göreve geldiğimizde 583 milyon liralık borcu kucağımızda bulduk. Ama Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur ödeyeceğiz" diye konuştu.

        Önceki dönemden gelen borçları, önce sürdürülebilir sonra da ödenebilir hale getirmek için çabaladıklarını açıklayan Çebi, Yıldırım Demirören döneminden kalan 583 milyon liralık borcun 323 milyonluk kısmının daha önceden kredilendirildiği için faizlerle çok uğraştıklarını belirtti.

        Ahmet Nur Çebi, Demirören zamanında yapılan borçlardan kendi dönmelerine yansıyan faiz ve kur farklarının da 182 milyon civarında olduğunu ve bu rakamların 583 milyonun üstüne eklendiğinde zaten 770 milyon liralık bir borca ulaştıklarını ifade etti.

        Toplam borcu 867 milyon lira olarak açıklayan Çebi, stada 157 milyon lira borçlandıklarını ve 100 milyon lira daha borçlanma öngördüklerini dile getirdi. Stat harcaması haricinde kendi dönemlerinde 97 milyon lira borçlandıklarını ve toplam 102 milyon liralık transfer harcaması yaptıklarını söyleyen Çebi kendilerinde sonraki yönetimlere sağlıklı bir mali yapı bırakacaklarını dile getirerek konuşmasını tamamladı.

        FİKRET ORMAN'DAN SEÇİM KARARI

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gerçekleştirilen idari ve mali genel kurul toplantısında, seçime gitme kararı alacaklarını açıkladı. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda eleştirilere yanıt veren Orman, salonda gördüğü üslup ve tablo sonrası böyle bir karar aldıklarını dile getirdi.

        Orman, en kısa sürede yönetim kurulu olarak bunun kararını alacaklarını belirterek, "Anladım ki siz seçim istiyorsunuz. Sandığı koyarız ve güven oylamasına gideriz. İlk yönetim kurulu toplantısında sandığı ne zaman koyacağımızı söyleriz. El mi yaman bey mi yaman görürüz" dedi.

        Fikret Orman, teknik direktör Slaven Bilic'i kendilerinin seçtiğini ve bu nedenle şampiyonluğun kaçmasındaki en büyük sorumluluğun da kendilerinde olduğunu dile getirdi.

        Kendisinin belli bir üslupla geldiğini kaydeden başkan Orman, "Beğenmiyorsanız o üslupta birini seçersiniz. Överken Süleyman ağabeyi övüyorsunuz, onunla paralel yürürken beni eleştiriyorsunuz" ifadelerini kullandı.

        "ŞAMPİYONLUĞUN KAÇMASININ BİRİNCİ SORUMLUSU BİZİZ"

        Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğun kaçmasının birinci sorumlusunun kendileri olduğunu kaydeden Başkan Fikret Orman, "Şampiyon olmayı çok istiyorduk. Bu şampiyonluğun kaçmasının en büyük sorumlusu biziz. Teknik heyeti biz seçtik. Stadımız bitince gelirlerimiz artacaktır. Bu yılki bütçemiz 466.9 milyon TL. Şampiyonlar Ligi'ne gitseydik bütçemiz 550 milyon TL olacaktı. Biz kimseye taviz vermeden geldik. Kimseye gebe değiliz." diyerek sitem etti.

        Eski başkanlardan ve günümüzün Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören döneminde büyük yanlışlar olmasına rağmen eleştirilerin olmadığnı dile getiren Başkan Orman, "Ben bir defa Demirören'e oy vermedim. Ona rakip olarak çıktım. İçinizde birçok kişi ona oy verdi. Beni öksüz ve gariban sanıp vurun abalıya mı diyorsunuz. Peki o konuşmaları neden o zaman yapmadınız." dedi.

        466,9 MİLYON LİRALIK 2015 YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

        Beşiktaş Kulübü'nün 2014 yılı olağan idari ve mali genel kurulunda, kulüp yönetim kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede 1 Ocak-31 Aralık 2014 dönemi faaliyetleri genel kurul üyelerinin onayına sunuldu.

        Yapılan oylamanın ardından Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kurulu, idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ayrı ayrı ibra edildi. Toplantıda ayrıca, kulübün 466,9 milyon liralık 2015 yılı bütçesi de oy çokluğuyla onaylandı.

        KİMSENİN ADAMI OLMAYACAĞIZ

        Bu arada, ibra oylamalarının ardından bir grup üye "Kimsenin adamı olmayacağız" şeklinde tempo tuttu. İbranın ardından kürsüye gelen başkan Fikret Orman "İbra eden, etmeyen herkesten Allah razı olsun. Hepinize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan, Orman ve yönetim kurulunu ibra etmeyen genel kurul üyelerinden 14'ü, mahkemeye başvurabilmek için tutanak imzaladı.

        Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıda özellikle genç üyelerin yönetime sert eleştirilerde bulunması dikkati çekti. Gerginliklerin de yaşandığı toplantı yaklaşık 8 saat sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ