Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzon'da konu Sivasspor! - Trabzonspor Haberleri

        Bordo-mavililer, geçen sezonun ilk haftasında, Sivasspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve son dakikalarında olaylar çıkan maçın ardından rakibini ilk kez sahasında konuk edecek.

        Söz konusu karşılaşmayı 90. dakikada 1-0 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle hükmen kaybeden Karadeniz ekibi, 12 Ağustos'ta yapılan bu karşılaşmanın ardından 468 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakibini ağırlayacak.

        Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolda düne takılıp kalmayacaklarını belirterek, ''Futbolda hep önünüze bakacaksınız. Geçen yıl oynadığımız maçta istenmeyen olaylar oldu ama buna takılıp kalırsak bu bizi olumsuzluğa götürür. Trabzonspor olarak yönetim olarak bizim düşüncemiz Fair-play'den yanadır'' dedi.

        Bu maçı geçen yılın bir rövanşı gibi görmediklerini ifade eden Hasan Yener, ''Biz bu yıl tüm takımları havaalanında çiçeklerle karşılıyoruz. Sivasspor'u da o gün çiçeklerle karşılayacağız. Onlara burada olacakları sürece her türlü misafirperverliği göstereceğiz'' diye konuştu.

        Her takımın sahaya kazanmak için çıktığını kaydeden Hasan Yener, şöyle konuştu:

        ''Türkiye'de futbol geleneği üst düzeyde olan Trabzon ilinde taraftarının diğer takımlara hoşgörüyle yaklaşacağına inanıyorum. Sahada olan mücadele sahada kalır. Tribünde yapılacak tek şey takımı sonuna kadar desteklemek. Yapacağımız taşkınlık, olumsuz tezahürat bizim takıma zarar verir. Biz bir hedef koyduk ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bu camianın desteği ile olacaktır. Bunun başında da taraftar gelmektedir. Biz bu yıl 34 lig maçından biri olarak gördüğümüz bu maça kazanmak için çıkacağız. Liderliğimizi devam ettirmek arzusundayız. Puan kaybetmek istemiyoruz. Taraftarlarımız, herhangi bir tahrike olumsuzluğa neden olmasınlar. Sadece takımlarını desteklesinler.''

        Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'a yenildiklerini, ancak taraftarların takımlarını tribünlere çağırarak destek verdiğini kaydeden Yener, ''Onun sonunu Gençlerbirliği maçında gördük. Futbolcu da insandır. Onları iyi şekilde motive etmek gerek. Futbolcularımıza ve teknik kadroya güveniyoruz. İnşallah pazar günü 3 puan alan takım biz olacağız'' diye konuştu.

        -''EN İYİ FUTBOL OYNAYAN TAKIM BİZİZ''-

        Yener, ligin ilk 11 haftasında bordo-mavili takımın gösterdiği performansın bekledikleri gibi olduğunu belirterek, ''Takıma, teknik kadroya güveniyorduk ve sezon başında da böyle bir şey bekliyorduk. Trabzonspor, iyi futbol oynamıyor diye eleştiriliyor ama geçen hafta Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi gördük. Şu anda pozisyon zenginliği, futbol olarak en iyi oynayan takım Trabzonspor'dur'' dedi.

        Ligin bu yıl çok zorlu geçtiğini ve artık her takımın birbirini yenebilecek düzeyde olduğunu kaydeden Yener, şöyle devam etti:

        ''Bu zor maçlar içerisinde bizim öncelikli hedefimiz kazanmak olacak. Ligde ilk sıradayız ve rakiplerimizin maçlarına bakmıyoruz. Kendi maçlarımızı aldığımız sürece bu konumumuz sürecek. Biz oynadığımız maçları kazandığımız takdirde ligi lider bitireceğiz. Ligde önümüzde uzun haftalar var. Mutlaka kazanacağımız, kaybedeceğimiz maçlarımız olacaktır. Ama biz hep kazanmak arzusundayız. Şu anda öncelikli amacımız ilk yarıyı bitirmek olacak.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ