Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Beşiktaş-Bursa kardeşliği! - Beşiktaş Haberleri

        Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasının kentin şanına yakışır bir ev sahipliğinde gerçekleştiğini, bundan dolayı müteşekkir olduğunu ifade eden Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bursaspor-Beşiktaş maçının bu şekilde sonuçlanmasının yanında özellikle Bursa seyircisinin birçok kesimlerin beklediği o taşkın gösterilerinin olmaması Bursa'nın son derece olgun, sağduyulu, pozitif yaklaşımı gerçekten herkesin haklı taktirini kazanmıştır. Ben bu manada özellikle Bursasporlu oyuncularımıza, Bursa'ya gönül veren tüm Bursasporlu taraftarlarımıza Bursaspor'u ölümüne destekleyen timsahlara gönülden teşekkür ediyorum. Bursa'nın yüzünü ağarttılar, Bursa'nın başını dik tutturdular. Bursa hakkındaki olumsuz intibaları sildiler. Bu maçta bir kez daha Bursa'yla Bursaspor'la ve Bursaspor taraftarlarıyla gurur duydum hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        BAKAN BAŞESGİOĞLU DEVREDE

        Vali Harput, Spordan Sorulu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da devreye girdiğini ve dostane ilişkilerin daha da büyüyeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

        "Bakanımız da spor müsabakasının başka taraflara çekilerek toplumu germenin yanlış olduğunu ifade etmiştir. Sayın Bakanımızla biz bir konuda mutabakat sağladık. Önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımızın koordinesinde gerek Beşiktaş Kulübü yöneticileri, gerekse Bursaspor Kulübü yöneticileri, İstanbul ve Bursa Valiliği yetkilileriyle ilişkilerin çok daha sağlam, sevgiye, sıcak ilişkilere dayalı bir boyuta ulaşması için yemekli toplantı yapılacaktır. Suni çekişme ve ihtilaflara son vermek için biraraya gelme kararı alındı. Önümüzdeki dönemde yapacağımız bu toplantı belki bundan sonra Beşiktaş Kulübü ile Bursaspor Kulübü'nün çok daha sıcak ilişkiler içerisinde olan iki kardeş kulüp olmasını sağlayacaktır. Ben, son müsabakada Beşiktaş Kulübü yöneticilerinin ve oyuncularının da sergilediği fevkalade, pozitif tavır ve anlayış, olgun davranış dolayısıyla da Beşiktaş camiasına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Her iki kulübümüz ülkemizin güzide kulüpleridir. Türkiye'ye, Türk Devleti'ne, Türk Halkı'na ve spor dünyasına çok güzel başarılarla Türkiye'nin adını gururla taşımışlardır. Birlik ve beraberlikle centilmenlik örneği verilecektir"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ